Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Ermenistan ve Özal'a rahmet okumak..!

Ermenistan ve Özal'a rahmet okumak..!
 

Cumhurbaşkanı Sayın Gül, Ermenistan seferini tamamladı ve döndü. Türkiye bu seferde, hem futbol başarısı ve hem de siyasi bir başarı kazandı.. Olması gerektiği gibi oldu her şey..

Sayın Gül'le birlikte bu tarihi maçı izlemeye giden gazeteciler izlenimlerini yazdılar, yazıyorlar.. Ermeni devleti, Türkiye Cumhurbaşkanını ülkelerinde görmenin memnuniyetini beklenenin ötesinde ilgi ve jestlerle göstermişler. Onların da istediği, acılı-tatlılı tarihi geçmişi olan bu iki halkın, birbirlerine kapılarını ve gönüllerini açmaları..

Bu tarihi seferin haber ve izlenimlerini televizyonlardan izlerken ben Merhum Turgut Özal'a bir kere daha rahmet okudum.. Ne ilgisi var mı diyorsunuz..? Şöyle bir ilgisi var; televizyon karelerine yansıdığı kadarıyla bile bugünün Ermenistanı, bizim Özal'dan önceki yıllarımızı hatırlatıyor. Yani, dünyaya açılmamış, kabuğunu kıramamış Türkiye'yi..!

Belli ki Ermenistan halkı da devleti de, tuzukuru diaspora'nın nefret dolu söylemlerinden bıkmış; yeni açılımlar, ekonomik ilişkiler istiyor Türkiye ile.. Gelişen Türkiyeyi, değişen Türkiyeyi onlar da görüyor, takip ediyor. Kuru milliyetçiliğin, içi boş şovenist söylemlerin ne geçip gitmiş olanlara, ne yaşayanlara ne de gelecektekilere bir fayda sağlamadığını, sağlamayacağını anlamış durumdalar. Kabuklarını kırmak, dünyaya açılmak istiyorlar..

Bunun için onların da bir "Turgut Özal"a ihtiyaçları var. Hatta, belki de Sayın Gül, Ermenistan'ın kabuğunu kırıp Türkiye'ye ve Dünyaya açılması bakımından bir parça "Özal fonksiyonu" icra etti, Ermenistan için..

Bu gezi için, olmadık argümanlarla muhalefet yapan, müzmin muhalif Sayın Baykal ve mademki milliyetçiyiz karşı çıkmamız gerekir, anlayışına teslim olan Sayın Bahçeli, şimdi ne düşünüyorlar acaba..?

Evet, şurası tartışılmaz bir gerçek ki, tarihin her döneminde, büyük devletler büyük devlet adamlarının idare ettiği devletler olmuştur. Küçük hesaplar peşinde koşanların ise, idare ettikleri devleti de kendi çaplarına getirmek için, küçültmeye çalıştığını görüyorsunuz..

Ama Türkiye, koca bir tarihin, koca bir coğrafyanın ülkesi... Hiç kimsenin onu küçültmeye gücü yetmeyecek.. Eğer bu ülkeyi idare etmek istiyorsanız siz büyümeye çalışın..! Bunu da yapıyorsanız, çekilip kenara, kendinize başka bir iş bakın..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..