- Kategori
- Güncel
Erol Köse bir twitter kahramanı mı yoksa şaklabanı mı?

Twitter hayatımıza girdi, 140 karakterle binlerce karakter, kişilik ortaya saçılmaya başladı. Bundan hem medya hem de toplum bir güzel nasipleniyor.
Medya tweetlerden gündemi kurguluyor, toplum da bu gündemle anında oltaya geliyor. Medya karını katlıyor ya biz, biz toplum olarak neyi katlıyoruz? Öyle bir kaptırmış gidiyoruz ki zihinlerimizin ne kadar deforme olduğunun bilmem farkında mıyız? Birileri popüler olurken, birilerinin beyinleri dumura uğramış kimin umurunda.
Hilal Cebeci göğüs dekoltesi ile panpişlerini yarattı, Doğuş saksıyı malum yerine tuttu fotoğrafını yayınladı bir anda medyada yer bulmaya başladı, Nihat Doğan zaten malumunuz, şimdi de Erol Köse tweetleriyle magazin dünyasını birbirine katmaya devam ediyor. Herkes bir şekilde ekmek yiyor, kiminin midesine oturuyor, kimisi de eyvallah diyerek ellerini oğuşturuyor.
Hepsinin çıkış noktası bu toplumun çok kolay oltaya geliyor oluşu. Meşhur olmak, popüler kalmak ya da popüler olanların arasına katılabilmek için her tür rezillik, her tür yöntem mübah. Çıkıntılık yapmayı becerebiliyorsanız ve bunu da pazarlama yeteneğiniz varsa buyurun sosyal medyaya, şöhret sizi bekliyor.
Şu an gündemdeki twitter meşhuru Erol Köse…on binlerce takipçisi var, her sözü medyada baş köşede, hakaretler, faş etmeler diz boyu, çantalar yumruklar havada uçuyor. Mahkemelere veriliyor, hakkında tazminat davaları açılıyor, adam bana mısın demiyor. Tweetleriyle magazin dünyasını sallamaya devam ediyor.
Ben Erol Köse’nin bir twitter kahramanı mı yoksa şaklabanı mı olduğuna henüz karar veremedim.
Bir kere kendi reklamını çok iyi yaptığı, popüler kalmak için kendini sosyal medyada çok iyi pazarladığı açık. Ayrıca hakaretle de olsa tweetlediği magazin yıldızları da Erol Köse sayesinde popüler kalabiliyor. Hem yandaşı hem karşıtı çok fazla, magazin dünyasının kirlerini pislerini açıkladığı için birileri onu kahraman ilan ediyor, Türkiye’nin Julian Assange’i gibi payeler veriyor, karşıtları ise aynı tip seviyesiz sözler ve hakaretlerle Erol Köse’ye savaş açıyor. Gün yok ki Erol Köse’siz geçsin, gün yok ki onun faş ettiği magazin dünyasından bir isim medyada yer almasın.
Ünlülerin geçmişini, kirli çarşaflarını ortaya sererken kendi geçmişinde de bir sürü kire bulaşmış biri Erol Köse. Kendi ağzından da söylüyor zaten “ben mafya ile hep iç içe oldum diye”. Artık bunu gözdağı vermek için mi söylüyor yoksa korkacak hiçbir şeyim yok kabilinden mi belli değil.
Ayrıca bu kadar bilgi, belge, fotoğraf v.s elinde bulunması ‘sen bunları nasıl elde ettin” sorusunu da akıllara getiriyor. Öyle ya, bunca meşhur insanın kirleri, pisleri senin eline nasıl geçti? Neden saklıyorsun, neden şimdi ortaya döküyorsun? Kim bilir belki de Cem Uzan’la ortaklığı döneminde elde etmiştir! Zira bir zamanlar Cem Uzan’ın elinde magazin dünyasının ünlülerinin seks kaseti var, ses dinlemeleri, uygunsuz fotoğrafları var diye söylentiler dolaşıyordu.
Erol Köse’nin kime ne dalışı, ne dalaşı yaptığı medyada bol bol yer alıyor, bunları tekrar tekrar yazmanın bir alemi yok ancak bu dalaşların sonu nereye varacak merak ediyorum.
Erol Köse nereye koşuyor? Sonuna mı yoksa nereye? Amacı ne?
Bu soruların yanıtını zaman gösterecek ancak öyle bir gerçeklik var ki sosyal medyada bu tip adamlar koştukça ve gündemi belirledikçe biz toplum olarak akıl ve ruh sağlığımızı iyice yitiriyoruz.
Gündemin despotizmine dur diyecek kimse yok mu?