- Kategori
- Yemek - Mutfak
Erzurum'un Ayran Çorbası
Ayran çorbası Erzurum’da her evde sık, sık yapılır. Özellikle Ramazan Ayında her gün içilir.
YAPILIŞI: 2 bardak aşurelik buğday ( Erzurum’da aşurelik buğdaya gendime denir)akşamdan bir kapa konur, üzerini örtecek kadar su eklenir sabah şişen buğdayın suyu akıtılır ve 4 bardak su ile düdüklüde haşlanır bir kenara alınır. Tencereye 2 bardak yoğurt 2 kaşık un konur ve su ile ezilir iyice karıştırılır. Soğumaya bırakılmış sulu buğday eklenir biraz su ile karıştırılarak ateş üzerinde karıştıra, karıştıra pişirilir. Diğer yanda 250 gram kıymadan küçük köfteler yapılır ve kaynayan çorbanın içine tek, tek atılır ve devamlı karıştırılarak pişirilir. Pişen çorbanın üstüne bir tavada 2 kaşık tereyağı konur eritilir üstüne aşotu veya kuru nane serpilerek kızdırılır çorbanın üstüne dökülür afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ