Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '06

 
Kategori
Felsefe
 

Eşekli

Eşekli
 

Değerli dostlar. Sizlerle bugün insan yaşamında sahip olduğumuz değerlerin farkında olmanın ne kadar önemli olduğunu paylaşmak istiyorum.

Hepimiz Yaşam süreci içinde zaman zaman yorgunluk, bıkkınlık, hatta umutsuzluk içine düşebiliriz. Oysa yaşamımızı güzel kılmak adına ne kadar çok mutlu olmamızı gerektirecek güzellikllere sahip olduğumuzu unutururuz. Bir adam düşünün: Eşeğine binmiş türküsünü tutturmuş yoluna gitmekte. Bir katırlı gelip onu geçtiğinde eşekli türküyü unutup ah bir katırım olsaydı diye düşünür. Bununla da kalmaz eşeği satıp bir katır alır. Tabi borçlanmıştır katırın borcunu ödemeye yakın bir atlı gelir ve Katırlıyı geçer. Katırlı ah bir at'ım olsaydı der ve katırı satar bir at, alır ama daha çok borçlanmıştır. Artık türküyü unuttuğu gibi hep sıkıntı içindedir. At'ıda arabalının, arabalıyı uçaklının, gececeğini hiç de düşünmemiştir. Artık mutluluk ona uzaktır. Oysa suç eşeklinindir. Zira eşekli türküsünü tutturmuş yoluna giderken Katırlıya özenmiş ve yeni bir kavganın içine dahil olmuştur.

Oysa eşekli arkasından gelen yayayı görmemiş. Onun arkasından, gözü görmeyen ama sahipli birinin elinden tutup geleni görmemiş. Onun arkasında Gözü görmeyen, dizi tutmayan ama birinin sırtında geleni görmemiş. Onun arkasında gözü görmeyen dizi tutmayan ama sahibi de olmayanı da görmemiştir.

Yaşamda her zaman bulunduğumuz konumu unutarak mutlu yaşamımızı mutsuz hale çevirmeyelim. Eşekli olduğumuzu unutmayalım. Mutlu olmak için herzaman bir neden vardır. Önemli olan ne aradığımızı bilmemiz.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..