Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '21

 
Kategori
Güncel
 

ESENYURTTA NELER OLDU?

 

Esenyurt Belediye ekiplerince kurum ve kuruluşlarda belli aralıklarla dezenfekte çalışması yapılmaktaydı. Belediye ekipleri yine HDP ilçe parti binasını da dezenfekte etmiş ve buna ait görüntüleri facebok üzerinden yayınlamıştı.Yapılan çalışmaların reklamını yapmak için yapılan bu çalışmanın görüntülerini izleyen insanlar donup kaldılar.Çünkü duvarlarda terör örgütüne ait pankartlar ve yazılar göze çarpıyordu.Terörle mücadele ekipleri 23 Ocak 2021 günü gece yarısına yakın saatte üç katlı binada arama yapmaya başladılar.

Duvara yapılmış yağlı boyayla terör örgütü liderinin resmi yapılmıştı.Yine terör örgütüne ait pankartlar,dövizler,kitaplar ,dergiler ve Kürt ailelere ait adresler bulundu.Burası bir parti binası gibi değil,sanki terör örgütünün askere alma ve irtibat bürosu gibi faaliyet gösteriyordu.İlçe başkanlığının terörle işbirliği yaptığına dayanarak evlerinde de aramalar yapıldı.Burada bulunanlar da parti binasında bulunanlarla paralellik  gösterdiğinden ifadeleri alınarak mahkemeye sevk edildi.Yetkililer elektrik tesisatından da şüphelendikleri için sistemi inceledikleri zaman tahmini dört yıldır kaçak elektrik kullandıkları tespit edildi.Arama sabaha karşı 5.45 gibi sona eriyor.HDP il başkanı açıklama yaparak buna sebep olan belediye yetkililerinden açıklama istedi.

Peki bunda ne vardı?Aslında HDP binalarının bu tür faaliyetlerine dair istihbarat bilgileri vardı ancak bu kadar pervasız bir şekilde yapabileceklerine ihtimal verilmiyordu.Diyarbakır HDP binası önünde bir yıldır annelerin evlatlarını bekleyişi sürüyordu.Aileler de ısrarla çocuklarının parti yetkililerince terör örgütüne götürüldüğünü savunuyorlardı.

Üç katlı binada yapılan aramada otuz adet Apo posteri, bin adet afiş, YPJ yazılı bez afişler de bulunmuştu. Duvarlarda PKK benim hayat sigortamdır ve PKK yaşam damarlarıma giren taze kandır yazıyordu. Ayrıca bir katta gençlere terör eğitimi verildiğine dair buluntular da vardı. Demokratik sistemden faydalanan bir parti neden bu tür işlere girerdi? Devlet yardımı alan bir parti neye güvenerek terörle işbirliğine giderdi? Milletvekili maaşı alan vekiller neden teröristlerle aralarına mesafe koymazlar?

Sorular elbette çok ancak cevaplar çok net değil,soruları kimin, nasıl cevaplayacağı da bilinmiyor.Bir ilçe parti yetkilisinin bu kadar korkusuz faaliyette bulunması neyin ifadesidir?Bu kadar açık ve net teröre destek veren bir parti neden bu kadar pişkince açıklama yapabiliyor? Parti kapatmanın zorlaştırılması bunda ne kadar etkilidir. Bütün bu sayılanlara rağmen hiçbir demokrasi ülkesinde terör örgütüyle bu kadar açık işbirliği yapan siyasi partilere ne kadar izin verilebilir? Sorulara vereceğimiz cevaplar bizim de ne kadar milliyetçi ve demokrat olduğumuzun bir göstergesi olacaktır.Artık herkese açık delillerin gösterdiği  gerçekleri cesaretle seslendirebilecek miyiz dersiniz?

Tabi bir de bu görüntülerin yayınlanmasının bir yanlışlık olmadığını,bilinçli bir olayın söz konusu olduğunu iddia edenler de var.Bunu elbette zaman gösterecektir ama eğer öyleyse Diyarbakır annelerinin duruşu gibi bir görev yapacağına inanıyorum.Teröristle arasına mesafe koyamayan insanların teröristin sonunu paylaşacağı da açıktır.Bu sebeple duruşumuzu gözden geçirmekte fayda bulunmaktadır.Esenyurt HDP binası olayının terörle arasına mesafe koyamayanlar için bir  dönüm noktası olması dileğimdir.

 
Toplam blog
: 85
: 54
Kayıt tarihi
: 25.07.20
 
 

herkese iyi günler dilerim,Isparta doğumluyum,  emekli öğretmenim.TDF Dağcılık eğitimi aldım.Doğayı..