- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Eski dostlar

Araban yeni olmalıdır. Yenisi makbuldür çünkü. Son model olursa hele, modelini, yılını falan söylemene gerek kalmaz. Son model araba der çıkarsın işin içinden.
Gazete yeni olmalıdır. Son sayısı meselâ. Bugünü anlatmalı, yarın olabilecekleri bildirmelidir. En son ne olmuş, kim kiminle, nerede, ne yapmış?
Hepsini bir bir anlatmalıdır.
Bir filmin son versiyonu olmalıdır çoğunlukla. Öncekilerini izlemişsinizdir ve o izlediklerinize çok özel bir hayranlığınız olmadığı sürece, serinin hep en sonuncusudur merak konusu olan.
Bir kitabın son edisyonudur kıymeti haiz olan. Son sürümünde güncel gelişmeler de vardır, en son yazılmış önsöz de...
Bilgisayarın da, kanunun da hep en son olanı işimize yarayacak, günlük hayatımızı kolaylaştıracaktır.
Bir çok yeni ve en son için geçerli olabilecek bu açıklamalarımız, dostluk, söz konusu olduğunda, muteber olmayabilir. Gerçeği yansıtmayabilir yâni.
Bu durumda ibre terse döner.
Eski dostlar başkadır anlayacağınız. Yenilerinin yerini tutmayabilir. Eski dostların seni tanıyordur, sen de onları.
Sözgelimi, buluşup toplandığınızda kendinizle ilgili öyle önemli ipuçları vermek zorunda kalmazsınız.
Konuları yüzeysel değil derinlemesine konuşabilirsiniz. Tanıma, tanıtma, tanışma safhası çoktan yaşanmıştır çünkü.
Çoğu kez eski dostlarımın yanında kendimi daha rahat ve daha özgür hissederim.
Hele araya azımsanamayacak uzunlukta bir süre girmişse…
O zaman vuslat gibi, herşey daha bir keyifli olur. Çayların biri gider bir gelir.
Bazen cigara yakılır, bazen eski bir şarkıyla hüzünlenilir. Yok eğer müzikte yoksa, terennüm işini notalar değil, kelimeler yüklenir.
Hülâsa; unutulmasın birer birer, eski dostlar, eski dostlar.
Eski dostlarınızla geçirebileceğiniz, hayırlı pazarlar efendim.
Sabrın sonu ile