Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik Burun Nasıl Olmalıdır?

Estetik Burun Nasıl Olmalıdır?

Kadın erkek, genç yaşlı hepimiz burun şeklimize önem veririz. Yüzümüzün tam ortasında konumlandığından, yüz hatlarımıza uyumlu olmayan bir burun güzellik algımıza aykırıdır. Tam da bu nedenle, hem dünyada hem de Türkiye’de en çok uygulanan estetik cerrahi operasyon rinoplasti, yani burun estetiği ameliyatıdır. 

İyi bir burun estetiği operasyonu gerçekleştirebilmek için hastanın yüz hatlarını detaylıca değerlendirmek önemlidir. Böylece hem doğal görünen hem de yüzün geri kalanıyla uyumlu bir burun şekli meydana getirmek mümkün olur. 

Yüz Tipine Göre Burun Şekline Nasıl Karar Verilir?

Estetik burun şekli denildiğinde tek bir tip burundan söz edilemez. Rinoplasti cerrahisi, her hasta için ayrı ve özel olarak planlaması gereken bir ameliyattır. Aksi takdirde, günümüzde örneklerini fazlasıyla gördüğümüz gibi herkese aynı tip burun yapılır ve yapay görünümler ortaya çıkar. Bunun önüne geçmek için hangi yüz tipine hangi burun şeklinin daha çok yakışacağını bilmek gerekir. Aynı şekilde, kadın ve erkek burun şekilleri arasındaki farkları bilmek ve ameliyatları buna göre yürütmek büyük önem taşır. Örneğin Türkiye de dâhil olmak üzere bazı coğrafyalarda kemerli burunlar yaygındır. Kemerli burun yapısına sahip kadınlarda, burun sırtındaki kemer tamamen alınarak burun ucu yükseltilir; erkeklerde ise burun yapısında burun ucu kalkık değildir. 

Estetik bir burun şeklinde dikkat edilen unsurlar:

  • Burun uzunluğu,
  • Burun ucu yüksekliği ve şekli,
  • Burun deliklerinin eşit ve düzgün olması,
  • Burun sırtı ile burun ucu arasındaki oran,
  • Alın ve burun açısı
  • Ve burun ile dudak açısıdır.

Tüm bu açı ve oranlara sadık kalındığında ideal bir burun şekli elde edilir. Özellikle burun küçültme ameliyatlarında dikkatli olmakta fayda vardır. Burnun olması gerektiğinden küçük hale getirilmesi hem estetik hem de fonksiyonel açıdan ciddi sorunlara yol açabilir. Fazla küçük bir burun kadınlarda bile tuhaf bir görünüme yol açar, aynı zamanda burun tıkanıklığına sebebiyet verir. 

Rinoplasti cerrahisi ile ilgili bilinmesi gereken bir diğer konu da her burun tipine istenilen şeklin verilemeyeceğidir. Burada, burun derisinin kalınlığı ve tipi önemlidir. Yağlı ve kalın derili burunlarda işlem yapmak her zaman için daha zordur. Bu tip burunların iyileşme süreci de daha uzun ve güçtür. 

Tüm bu ölçütleri doğru yorumlayarak, güzel bir sonuç meydana getirmek için rinoplasti operasyonu mutlaka deneyimli ve estetik algısı yerinde bir cerrah tarafından gerçekleştirilmelidir. Yoksa, hasta için tatmin edici olmayan sonuçlar revizyon (ikincil) ameliyatlara ihtiyaç doğurabilir.

Kaynak

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..