Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '22

 
Kategori
Kitap
 

ESTORDAN & ŞİFRELİ ROMAN

 

“Bu romanı yazmamdaki  yegâne amacım, her biri birer zekâ küpü olan çocuklarımızın yapay zekâ ve yazılıma yönlendirilmesiyle, yine  yeniden dünyaya adaletle hükmeden, mazlumların koruyucu lideri olan Büyük Türkiye’nin doğuşuna karınca misali katkı sağlamaktır”   Mustafa ÖZBAY

Mustafa ÖZBAY Kimdir?

1972 yılında Trabzon ili, Çaykara ilçesi Yeşilalan Köyü’nde doğdu. Henüz iki yaşındayken ailesi ile Bursa ilimizin Orhangazi ilçesine bağlı Örnekköy Köyü’ne taşındılar. İlköğrenimini Örnekköy İlkokulu’nda, orta öğrenimini ise Orhangazi Lisesi’nde tamamladı. Sayısal bir zekâya sahip olmasına rağmen, lise eğitiminde edebiyat bölümünü tercih etmesi aslında hiç de tesadüfî değildi. Uludağ Üniversitesi, İİBF Maliye Bölümü’nden “Ekonomist” unvanlıyla mezun oldu. Bir dönem Bursa’da vekil öğretmen olarak görev aldı. Askerlik görevini 1998 yılında Siirt’in Eruh ilçesinde asteğmen tim komutanı olarak tamamladı. 1999 yılında İstanbul’a yerleşti ve halen Pendik’te ikamet etmektedir. Sektöründe öncü bir sanayi kuruluşunda 21 yıllık tecrübesini üst düzey yönetici olarak devam ettirmektedir.

Meslekteki tecrübesini ilk kez 2004 yılında yayınlanan “Tüm Yönleriyle Uygulamalı İhracat Muhasebesi” kitabında meslektaşlarıyla paylaştı. Büyük ilgi gören bu kitabın güncellenmiş, genişletilmiş ikinci baskısı Eylül 2020 tarihinde piyasaya çıktı.

Lise ve üniversite yıllarında Necip Fazıl Kısakürek’i büyük bir hayranlıkla okumuştur. Yine bu dönemlerde yazmış olduğu bazı şiir ve kısa öyküleri ulusal medyada yer bulmuştur. Üniversite yıllarından sonra iş hayatına atılmasıyla yazılarına ara vermiş, kendini daha çok mesleki alanında yetiştirmeyi tercih etmiştir.

Yazar her ne kadar şiir ve öykü yazmaya uzun süre ara vermiş olsa da bazı haber sitelerinde güncel konularda köşe yazıları yazmaya devam etmektedir.

Özbay, evli olup, Taha Utkan, Safa Ersan ve Neşe Berrin adlarında üç çocuk babasıdır.

***

Edindiğim bilgilere göre; Mustafa Özbay’ın bilim, teknoloji, ihracat, oyun, siber güvenlik,yapayzekâ,büyük Türkiye, ümmet, gençlik, şifreleme, cemaatler, küresel güçler, istihbaratörgütleri, yazılım,İslam,bilim, ışınlanma, tevafuk, iman, sinek askerler, beyin dalgalı şifrelemeler, rahmani rüyalar, şeytaniplanlar gibi kelimeleri harmanlayarak yoğurduğu gizemli romanı “Estordan” okurlarıyla buluştu.

Gizemlerle dolu bu romanda; 4096 bit şifreleme sistemi, encryption ışınlama teknolojisi, vücut ısılarına göre düşman – dost ayırımı yapabilen beyin dalga sistemleri, mikro radar sistemi, yapay zekâ destekli bilgisayar, Atmaca saldırı tespit sistemi, bit saldırı sistemi, sinek askerler, nanosniper, sosyal medya mühendisliği gibi kavramlara özellikle yer vererek; bizlere yenidünya düzeni ile ilgili ipuçları veriyor.

Akıcı bir anlatımla devam eden ve hemen her sayfasında bir aksiyon bulunan roman, okuru adeta içine çekerek; sizde roman karakterlerinden biriymişsiniz hissini uyandırmayı başarıyor.

Sanırım yüzlerce kişinin aynı rüyayı gördüğü, roman karakterlerinden Rona’nın sessiz çığlıklarıyla insanı sarstığı, MİT, CIA, GSE, MOSSAD, BND, gibi

Adı geçen romanın; sadece keyif alacağınız, hoş vakit geçirebilmeniz için sizi oyalayacak bir romandan çok daha fazlası olduğu noktasında olduğu belirtilir.

Öyle ki; birçoğunuzun acılarını değiştirmese de hayata ve olaylara bakış açısını değiştirecektir…

Yazarı Mustafa Özbay’ı kutlarken romanı okumak isteyenler,  www.microkitap.com.tr.' den ediniebilirler.

*

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..