Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '12

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Etanol ve hidrojen

Alternatif yakıt olarak incelenmeye devam eden hidrojen, diğer bir taraftan da hidrojen ekonomisini oluşturmaktadır. Başka yakıtlarla kıyaslandığın da, gaz halindeyken çok fazla hacim kaplayan hidrojen için lojistik en önemli problem olarak görünmektedir. Hidrojenin taşınmasında olanaklı görünen durum etanol ün kullanılmasıdır. Sonraki aşamada hidrojen, yeniden şekillendirici içerisinde, bağ kurduğu karbondan ayrıştırılarak, yakıt hücrelerin de kullanılabilir. Alternatif olarak bağzı yakıt hücreleri etanol yada metanolün direkt dökülmesi ilede doldurulabilir.

2005 yılında yapılan gözlemlere göre yakıt hücrelerinin metanolü etanolden daha çok verimli tüketebildiği tespit edilmiştir. 2004 senesinde Minnesota üniversitesinde yapılan araştırmaya göre etanolün bir katalist yağından beslendiği ve çıkışı hidrojenin yakıt hücreleri için uygun olduğu basit bir etanol reaktörü bulunduğu açıklandı. Alet, ortalama 700 °C'de gerçekleşen ilk tepkime için, rodyum-seryum katalisti kullanır.ilk tepkime sırasında etanol su buharı ve oksijen karışarak tepkimenin sonunda yüksek miktarda hidrojen üretirler. Maalesef ki tepkimeyle beraber karbonmonoksit gazı açığa çıkar. Zehirli olan bu gaz başka bir katalisten geçirilerek karbondioksite dönüştürülmesi gerikir. Cihazın son çıktısı, ortalama %50 hidrojen, %30 azot gazı ve kalan %20 de karbondioksit gazıdır. Azot ve karbondioksit yakıt hücrelerine gönderildiği zaman etkisiz gaz davranışı sergilerler.
EEI büyokütlelerden bitanol elde etmek için yeni bir teknik geliştirmiştir. Bu proje etanolün yarı ürün çıktılarını azaltmak için farklı iki organizmanın sırası ile kullanılması sonucu gerçekleşir tuhaf bir şekilde bu işlemin sonunda bütanolün yanında oldukça yüksek miktarda hidrojen oluşur. Alternatif enerji kaynakları ile ilgili daha çok bilgi için: http://alternatifenerjim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 14
: 538
Kayıt tarihi
: 07.06.12
 
 

Herşeyden önce düşünen bir bireyim...En çok hoşlandığım; insanları yöneten ve yönlendiren sisteml..