Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

23 Temmuz '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Ev bitkilerin e yaz bakimi

Ev Bitkilerine Yaz Bakımı

Yaz mevsiminin;canlılığını,hareketliliğini ve sıcağını yaşadığımız şu günlerde bizler evdeki bitkilerimizede yazın coşkusunu yasatmaliyiz.Nasıl mı?.Tabiki yaz bakımı yaparak.....Haydi! gelin hepbirlikte ev bitkilerine yaz bakimlari nasil olması gerektiğini tesbit edelim.

Öncelikle her ev bitkisinin kendine has bakım isteklerinin olduğunu unutmayalım.

Bitki sulamalarini düzenli ve sık yapın.Hava sıcaklığı yüksek olduğundan dolayı bitkilerin su ihtiyacında artış gözükür.

Küçük saksili bitkilerinin saksı altlarına tabak yerleştirin ve tabağın içine su koyun. Bu suyu haftada bir kez değiştirin.Bu işlem küçük saksili bitkilerinin sıcaktan etkilemesini en aza indirecektir.

Yufka,benjamin,poos,heder,yelken çiçeği,malatya gibi ev bitkilerini terasta veya balkona alın.Ev içindeki sıcaklık ile dışarıdaki sıcaklık aynı düzeyde olduğundan ve bitkilerin rahatlaması bakımından bitkileri bulundurmak ,gelişimlerini olumlu yönde etkileyecektir.

Bu mevsimde ev bitkilerinize budama yapmayı ihmal etmeyin.Budama bitkilerin sağlıklı ve orantılı gelişimlerini destekler.

Yaz mevsiminde ev bitkileri hızlı gelişme gösterir.Bu nedenle bitki toprağı daha fazla vitamin ve mineral ihtiyaç duyar.Haftada bir veya on günde bir bitkilerinize organik-inorganik olarak verin.

Çiçekli bitkilerinizin gün ışığından daha fazla faydalanmasını sağlayın.Direk güneşten koruyun.

Ev bitkilerinize on günde bir evde hazırladığınız bitki suları ile sulayin.Bu sular bitki gelişimini hızlandırır.Başlama patates,yumurta suyu, iş organ otu suyu olabilir.

Küçük gelen saksili bitkilerinizin saksilarini bir numara saksı ile degistirin.Saksi altının delikli olmasına dikkat edin.

Yaz mevsiminde bitki saksı toprağında küçük sinekler uçtuğunu görebilirsiniz. Böyle bir durumda ya bitkinizin toprağını değiştirin ya da kül karıştırılmış suyu on gündebir toprağına verin.

Hızlı gelişen bitkilerinizin dallarını destek çubukları ile sabitleyin.

Yapraklı bitkilerinizin yapraginda biriken toz ve kiri pamuk veya pamuklu bez yardımı ıle silin.Bu silme işlemi bitkilerin rahat nefes almasını sağlar.

Yaz mevsiminde ev içersindeki bitkilerin nemini dengelemek için bitki yaprak ve dal kısımlarına şu puskurterek rahatlatin.

Ev bitkilerinizin topraklarını çubuk yardımı ile havalandirin.Havalandirilan bitkilerin kökleri sağlıklı gelişir.

Yaz mevsiminde bitkilerde kırmızı örümcek,yaprak biri,kurtçu,tirtil gibi zararlılar görülür.Bu durumu engellemek için zararliyi görür görmez uygun ilaclarla uzaklastirin.

Kolay gelsin....

Haydi yazın bir sonraki yazı ne olsun?.

OZLEM ÖZDEMİR TAS///YÜKSEK PEYZAJ MİMARI

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..