Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '17

 
Kategori
Dekorasyon
 

Ev Dekorasyonu Yaparken Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler Nelerdir?

Ev, insanların yaşamlarını sürdürdüğü en özel yaşam alanıdır. Evlerin güzel görünmesi kadar kullanışlı olmaları da çok önemlidir. Huzurlu bir ortam için hareketleri kısıtlamayan, düzenli bir ev şarttır. Ev dekorasyonu yaparken bilinmesi gereken temel bazı bilgiler vardır. Duvarların renginden, eşyaların modeline kadar pek çok detay, evin havasına etki eder.

Ev dekorasyonuna öncelikle duvarlardan başlanmalıdır. Duvarlar açık renkte boyanırsa ev daha aydınlık görünür. Evinizin aydınlık görünmesini istemiyorsanız, pastel ya da koyu tonlar tercih edilebilir. Pastel tonlar dinlendirici etkiye sahiptir ve psikolojik olarak insanları rahatlatırlar.

Salonda kullanacağınız avizeler çok uzun olursa salon daha dar görünecektir. Aynı şekilde perde seçiminde duvarlara zıt tonlarda perde seçmelisiniz. Duvara dayalı bir TV ünitesi kullanarak kitap, DVD, biblo gibi eşyaları raflara yerleştirebilir ve yerden tasarruf sağlayabilirsiniz.

Yatak odanızda kullanacağınız boy aynası odayı daha geniş göstereceği gibi ışığı da yansıtarak odanın havasını değiştirecektir. Dar yatak odaları için, yer sıkıntısı yaşatmayan sürgülü kapılı dolaplar tercih edilebilir. Kapağın açılıp kapanma mesafesi odayı daraltır ve kullanışsız hale getirir.

Salonda kullanacağınız sehpaların tek parça olmalarına dikkat edin. Çok parçadan oluşan sehpalar estetik olarak daha güzel görünseler de kullanım açısından küçük evlerde sıkıntı yaratırlar. Köşe takımları salona dekoratif bir hava katarken yer konusunda da sıkıntı yaratmazlar.

Eşyaların modeli, yerleşimi, duvarların rengi ve zemin çeşidi gibi pek çok evin dekorasyonunu etkiler. Sağlıklı ve huzurlu alanlar için size en uygun kombinasyonları deneyebilirsiniz.

ev dekorasyon ürünleri

 
Toplam blog
: 4
: 871
Kayıt tarihi
: 19.06.17
 
 

Dekoratif bir mizaca sahip, bayanım ben :) ..