Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '15

 
Kategori
Konut Kredileri
 

Ev mi alsak kirada mı otursak?

Ev mi alsak kirada mı otursak?
 

Ev mi alsak kirada mı otursak özellikle yeni evlenen çiftlerin ve evlenmek üzere olan çiftlerin aklını en çok kurcalayan sorulardan. Günümüz koşullarında ev sahibi  olmak uzak bir hayalmiş gibi görünse de uçuk kira fiyatları da paramı sokağı mı atıyorum kaygısı oluşturmaktan geri durmuyor.

Ev almak ya da kirada oturmak gerçekten büyük bir ikilem. Ev almak büyük bir yükün altına girmekken kirada oturmak her ay belli bir ücret ödeyip sadece o ayı kurtarmak oluyor. Bu şekilde düşünüldüğünde konut kredisi çekerek her ay kira öder gibi konut kredisi taksitlerini ödemek aslında mantıklı bir eylem. Her ne kadar faiz oranları nedeniyle çektiğiniz tutardan daha fazlasını geri ödeseniz de tüm borç bittiğinde artık içinde bedava oturabileceğiniz bir eviniz oluyor. Bu noktada geleceği, emeklilik dönemini düşünmek gerek.

Kira ve ev almak konusunda kararsız kalanlardansanız bu konuda yapılmış bazı hesaplamalar mevcut. Siz de ev almak ya da kirada oturmak istediğiniz muhitteki konut ve kira fiyatlarını göz önünde bulundurarak bazı hesaplamalarda bulunabilirsiniz. Tabi bunun yanı sıra bütçenizle ilgili de göz önünde bulundurmanız gereken durumlar var.

Ortalama bir gelire sahipseniz ve 1000 TL’nin üstünde kiraya ödemeyi göze aldıysanız konut kredisi çekerek ev sahibi olmayı düşünebilirsiniz. http://www.hangikredi.com/hangikredi/konut.aspx bu siteden bütçenize uygun kredi ürünlerini görüntüleyebilir, aylık ne kadar taksit ödeyerek ne tutardaki bir krediyi ne kadar sürede ödeyeceğinizi görebilirsiniz. Konut kredisi çekmek istiyorsanız harekete geçmeden önce böyle bir hesaplama yapmanızı sağlam adımlar atmak açısından tavsiye ederim. Aynı verilerden faydalanarak, aynı süre içinde ödeyeceğiniz kira tutarını da hesaplayıp karşılaştırma yapabilirsiniz.

Konut kredisi ile ev sahibi olmayı planlıyorsanız özellikle şehrin gelişmekte olan bölgelerinde ev tercihi yapmanız yerinde bir karar olacaktır. Bu tip bölgelerdeki evler şehrin genel fiyat skalasına göre daha ucuz olacağı gibi ileride değerlenerek emeklerinizin karşılığını almanıza da daha çok yardımcı olacaktır. 

 
Toplam blog
: 7
: 861
Kayıt tarihi
: 06.05.14
 
 

Edebiyata, sinemaya, tarihe ve geziye ilgim var, yazı yazmayı seviyorum. ..