- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ev poğaçası

Bir pazar günü daha evde miskin miskin otururken "bugün ne yapsam" diye düşünüyordum sonra annemin ağızda dağılan poğaçasını uzun zamandır yapmadığımı ve yemediğimi, tadını özlediğimi ve çayın yanında süper gideceğini düşündüm.
Doğru mutfağa gittim. Ölçüleri azaltarak yaptım siz daha çok yapmak isterseniz 1 paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ kullanarak yapın. Biz poğaçaları çayın yanında afiyetle yedik.
Malzemeler (azaltılmış ölçüdür)
1/2 paket margarin. 1/2 çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardaklarından ). 2 yumurta. 1 su bardağından biraz az yoğurt. 1 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı karbonat. Beyaz peynir (çatalla ezilmiş). Un. Çörek otu.
Yapılışı
Margarinimizi bir kapta eritip soğumaya bırakıyoruz (ben balkona koydum hemen soğudu :) içine sıvı yağımızı, 1 yumurtayı, yoğurdu, tuz ve karbonatı ekleyip çatal yardımıyla çırpıp iyicene karıştırıyoruz. Üzerine aldığı kadar un eleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kalan yumurtamızın sarısıyla beyazını ayırıyoruz . Beyazını, çatalla ezdiğimiz beyaz peynirimize karıştırıyoruz, sarısını da malumunuz poğaçalarımızın üzerine süreceğiz.
Hamurumuzdan küçük küçük toplar kopartıp, elimizle yuvarlayıp yayarak ortasına beyaz peynirimizi koyuyoruz, sonra poğaça şeklinde kapatıp yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Bütün hamuru bu işlemden geçirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ile süsleyip, önceden ısıtılmış 180 C deki fırınımıza sürüyoruz.
Afiyet olsun
aslı durkut
Doğru mutfağa gittim. Ölçüleri azaltarak yaptım siz daha çok yapmak isterseniz 1 paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ kullanarak yapın. Biz poğaçaları çayın yanında afiyetle yedik.
Malzemeler (azaltılmış ölçüdür)
1/2 paket margarin. 1/2 çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardaklarından ). 2 yumurta. 1 su bardağından biraz az yoğurt. 1 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı karbonat. Beyaz peynir (çatalla ezilmiş). Un. Çörek otu.
Yapılışı
Margarinimizi bir kapta eritip soğumaya bırakıyoruz (ben balkona koydum hemen soğudu :) içine sıvı yağımızı, 1 yumurtayı, yoğurdu, tuz ve karbonatı ekleyip çatal yardımıyla çırpıp iyicene karıştırıyoruz. Üzerine aldığı kadar un eleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kalan yumurtamızın sarısıyla beyazını ayırıyoruz . Beyazını, çatalla ezdiğimiz beyaz peynirimize karıştırıyoruz, sarısını da malumunuz poğaçalarımızın üzerine süreceğiz.
Hamurumuzdan küçük küçük toplar kopartıp, elimizle yuvarlayıp yayarak ortasına beyaz peynirimizi koyuyoruz, sonra poğaça şeklinde kapatıp yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Bütün hamuru bu işlemden geçirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ile süsleyip, önceden ısıtılmış 180 C deki fırınımıza sürüyoruz.
Afiyet olsun
aslı durkut