Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Evde doğal tırnak bakımı nasıl yapılır?

Evde doğal tırnak bakımı nasıl yapılır?
 

tırnak bakımı


Tırnak bakımı kadınlar için önemli olduğu kadar erkekler içinde aynı öneme sahiptir çünkü her ortamda insan ilişkilerinde öne çıkan eller olmuştur. Bir insan tanımak isteniyorsa öncelikli olarak iç güzelliği önemli denir ancak buna istinaden yine de ilk etapta bakılan bölümlerden birisi ellerdir. Eller bir insanın yaşam tarzından tutun da günlük hayatının işleyişine kadar her konuda kişiyi ele verir. Elleriniz ne kadar bakımlı ve tertipli ise o kadar saygı görürsünüz. İlk tanışma sırasında tırnaklar önemli olduğu kadar giyim kuşamda önemlidir. Çünkü insan geneli itibariyle bir bütündür, nasıl ki estetik yüzle başlıyorsa parmaklar da insanın etkileyiciliği için önemlidir. Bazı kesimlerde tırnak bakımı çok fazla önemsenmez ancak gerçek manada bakımlı bir insan için tırnaklar da oldukça önemlidir. Örneğin evinize gelen bir misafiri ele alacak olursak sizi güzel kıyafetler içerisinde görmek ve bu şekilde de kendini değerli hissetmek isteyecektir. Tırnakları bakımsız ve uzun bir ev sahibi ile karşılaşmak istemezsiniz diye düşünüyorum bu nedenle tırnak bakımı bir o kadar önemlidir. Konuyu fazla dağıtmadan dilerseniz evde tırnak bakımı nasıl yapılır buna değinelim.

Tırnağın bakımı aslında oldukça basit ve de zaman almayan bir iştir. Eğer ki bir bakım merkezine gidecek kadar maddi yeterliliğiniz ya da zamanınız yoksa o zaman evinizde de bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Uzun tırnakları kesmeniz en doğru seçenek olacaktır, elbette ne kadar kesileceğine sizin karar vermeniz gerekir çünkü kimileri uzun tırnak sever ancak bu durumda bile bir miktar kısaltmanız iyi olacaktır. Tırnağın kesilmesinin bir diğer nedeni ise onların kırılmaması ve çatlamaması içindir. Burada tırnak kesmek için doğru zamanın banyo sonrası olduğunu bilmelisiniz. Çünkü banyo sonrasında tırnaklar yumuşayacaktır.  Yumuşak tırnağı da kesmek daha kolaydır.

Tırnak kesimi aşamasından sonra ise kesilen tırnağın törpülenmesi gelir bu kesilen tırnakların düzeltilmesi gerekir aksi takdirde tırnak kesilmesi sonrasında kalan çıkıntılar ya takılıp canınızı yakacak ya da kötü bir görüntüye neden olacaktır.

Son olarak yapılması gereken işlem ise kütikül temizliğidir burası tırnaklarınızı enfeksiyondan koruyan bölümdür ve kötü görüntüsü rahatsızlık verecektir. Nemlendirici sonrasında bu uygulamanın yapılması daha iyi bir seçenek olacaktır.

Kaynak: http://guzelliksirlarim.org/3-adimda-tirnak-bakimi-nasil-yapilir/

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..