Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '20

 
Kategori
Güncel
 

Evde Olmak Çok Güzel

Bazı bilim insanlarının öngörülerine göre koronavirüs salgını dünyada önümüzdeki aylarda yavaş yavaş etkisini kaybedeceğini söylese de iki-üç yıl hayatımızda olacağını ve tüm dünyada insanların iki-üç yıl boyunca temastan kaçınmaları gerektiğini söylüyorlar.

Bu yeni yaşam biçimi tüm dünyada gösteriyor ki gıda sektörü hariç çoğu sektörler birebir yakın temas kurallarına dikkat edeceklerinden, özellikle küçük ölçekli ticaret erbapları teknoloji imkanlarını değerlendirerek ´home ofis´ sistemini tercih edeceğini öngörebiliriz.

Kapitalist sistem insanları öylesine bir maraton yoluna sevk etmişti ki son otuz-otuzbeş yıl içinde durdurabilmek asla mümkün görünmüyordu. Sanki tabakhaneye brokoli yetiştirmeye çalışıyorlardı öldürücü koronavirüs mikrobu salgın hale dönüşene kadar.

Evde kalmak herkese iyi gelecek ve insanlardaki sürekli kazanma hırsı törpülenecektir diye düşünüyorum. İnsanlar önünü göremediği maratonun anlamsız olduğuna ve herşeyin tıpkı müzikte olduğu gibi bir ritmi olması gerektiğine inanacaklar korona süresince.

Evde kalmayı zaten seven biri olarak şunu söylemek isterim; ´Evde olmak güzeldir!´..

Herkesin kendini sorgulama, kendinii daha iyi tanıma fırsatı doğurdu koronavirüs denilen gözle  görülemeyen öldürücü bu virüs.

Evde hepimizdeki içimizde duran duyguların ortaya çıkarma imkanı doğdu. El beceri yetenekleri değerlendirerek insanların nelerin yapabileceklerini gördük.

Evde kaldığımız sürece sanatın insan ve toplum üzerindeki pozitif etkilerini de hissedeceğiz. Sanatın o insanı barışık duygularla dezenfekte edeceği gücü ile toplumun daha duyarlı daha başkasının sorunlarına ortak olmak isteyen toplum haline dönüştüreceğine inanmış olacağız.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..