Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Evlenmeden- Boşanmadan Önce İyi Düşün

Evlenmeden- Boşanmadan Önce İyi Düşün
 

1.En baştan yüz  (100) puan verenlerden misiniz?
Neden insanları bu kadar çabuk hayatımıza alıyoruz?
Neden yeterince tanımadan yüz (100) puan veriyoruz?
Neden anlaşıp anlaşamadığımıza bakmadan özel paylaşımlara giriyoruz?

İlişki sürecinde veya sonuç aşamasında çoğu sorunun başlangıç ile ilişkisi vardır. Yani balık baştan kokar misali, çoğu belirti bize ileride yaşanacak sorunların ipuçlarını verir. Lakin bunları bazen ciddiye alıp üzerinde otopsi yapıyor bazen de sorun olmaz, olsa da baş ederiz düşüncesi ile öteliyoruz.  Ötelediğimiz her şey için de sonradan aynı savaşı vermek zorunda kalıyoruz. Hem de daha fazla sürdürme zorunluluğu, daha fazla sosyal baskı veya daha fazla “rağmen”ler ve “keşke”ler  ile.…

Tanışma sürecini, hemen hissetmeye çalışmak veya hemen paylaşıma geçmek için kullanırsak, süreç bizim beklentilerimizi ve yol haritamızı değil, acil ihtiyaçlarımızı gidermeye dönük olmaya başlar.

Çok kısa sürede sevgili olan, kısa sürede cinselliğe geçen, evliliği konuşmaya başlayan sevgililerin, bu baskı altında birbirini tanıması ne kadar mümkün olabilir ki?  Süreç ne kadar hızlı ise, güvensizlik de o kadar kalıcı ve kronik olabilir Nedenlerine bakalım:…

      1.1. Uzun süre baskılanan veya tatmin edilmeden ertelenen duygular/ihtiyaçlar
Hem kişilerarası ilişkilerde hem de özel ilişkilerde sevme ve sevilme ihtiyacını gidermemiş birinin yoğun ihtiyacı, onu tanıştığı kişiyle hemen temel ihtiyacı gidermeye yöneltir. Genelde, ilişkilerden uzak duran kişilerin, ilişkisi olduğunda ise aniden ona adeta bağımlı olduklarını görebiliyoruz.

Kişinin duygusal yoksunluğu ne kadar fazla ise, duygularını kontrol etmesi de o kadar zordur. Karnınız çok aç iken girdiğiniz markette, ne kadar doğru  gıda alışverişi yapabilirsiniz? Onun gibi işte. Ihtiyacınız olmayan şeyi bile o an canınız istediği için alabilir tadını çok beğenmediğiniz bir şeyi bile o an için yiyebilirsiniz.

Özellikle kaygıları olan, incinmekten, ayrılmaktan, üzülmekten korkan, kendini ilişki sürdürmek için yeterli görmeyen kişiler uzun süre ilişkilerden uzak durduğu için, biriken, tatmin edilmemiş duygu ve ihtiyaçlarından dolayı ani başlangıçlar ile hayatlarına  aldıkları  kişileri yüceltme hatasına düşebilirler.


Konunun devamını "Evlenmeden -boşanmadan önce iyi düşün "isimli  dün çıkan kitabımdan okuyabilirsiniz...

Serhat Yabancı
Aile Evlilik Danışmanı

 

 
Toplam blog
: 98
: 406
Kayıt tarihi
: 10.01.11
 
 

SERHAT YABANCI Yazar Aile Evlilik Terapist 1.Kitabım : UNUTMAK MI AFFETMEK Mİ 2.Kitab..