Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
Öykü
 

Evliliğe adım adım (1)

Evliliğe adım adım (1)
 

"Duygular-arası gönül birliği" çerçevesinde taraflardan her ikisinin de evet kabul oyları ile işbu nikah sözleşmesi şahitler huzurunda yapılmıştır.

Hak ve hukuklar medeni hukukuna göre belirlenmiş olup ilk evet deyip ayağa basanın bir ömür boyu müeyyidelerinin daha ağır olacağı hissiyatında size mutluluk dilerim.

"Aman tanrım" diyerek uyandı Ömer. 'Yarabbim bu nasıl rüyaydı' böyle dedi. Daha toparlanmadan her gün 06.00'a kurmuş olduğu saati horoz gibi ötmeye başladı. "Tamam tamam uyandık işte sus" diyerek etejere uzandı ve eliyle saati kavrayarak susturdu.

İşe gidecekti geç kalmamalıydı. Rutine bağladığı hareketlerini bugün de sırasıyla yapacaktı. Önce banyo, diş fırçalama ve hazırlanma artık robot gibi olmuştu.

Aynaya şöyle bir baktı "Evet hazırsın koçum" şimdi gidebilirsin dedi. Kol saatini aradı sonra hatırladı. Dün nişanlısını telefonla ararken kolundan çıkarmış ve kalbinin Ayşe'ye ayarlı zaman dilimini oracıkta bırakıvermişti. Sonra gözü gümüş çerçevedeki Ayşe'nin fotoğrafına ilişti. "Ayşem ne kadar güzelsin" dedi içinden.

İki hafta sonra Ayşe ile muratlarına nail olacaklardı. Yani artık bu evde, aynı çatı altında her an beraberliğin tadını alacaklardı. Ama hala evlilik hazırlıkları tam gaz devam ediyordu. "Ne zormuş dedi" bu evlilik işi. En ince ayrıntıya kadar düşünmek gerekiyordu. Hayatında ilk kez dünyaevine girecek her genç gibi aksaklık olmasın istiyordu.

Yalnız işyerinde amirleri hiç anlayış göstermiyorlardı. Kafasının bu aralar karışık olması onların umurunda değildi. Bir işi bitirmeden diğer işi önüne veriyorlardı. Aslında ne kadar da izine ihtiyacı vardı...

Özel bir şirkette dört yıldır çalışmaktaydı. Kendini şanslı görüyordu. Uluslararası İlişkiler okumuş ve kendi alanında iş bulmuştu. Ne yazık ki bu devirde pek çok kişi ne iş bulursa orada çalışıyordu. İhtisas alanı olmuş olmamış fazla umursamıyor, artık para kazanmak amacıyla işe kapağı atma peşine düşüyordu.

Yabancı dili de gayet iyiydi. Ülkelerle yapılan anlaşma protokollerini kendisi hazırlıyordu. Ama o kadar kendini işe kaptırmıştı ki bugünkü rüyası da herhalde bunun eseriydi. Bir yandan evlilik arifesinde bir yandan iş derken kendisi gibi rüyası da çorbaya dönmüştü.


DEVAM EDECEK

 
Toplam blog
: 334
: 482
Kayıt tarihi
: 22.03.10
 
 

Halkla İlişkiler bölümü mezunuyum. Iki çocuk annesiyim. "Bir Öykü Kadar Kısa Bir Roman Kadar D..