Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '20

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilikte Altın Tavsiyeler

İlk olarak eşinize saygı duymayı bilin. Onun kararlarını dinleyip ortak yol bulmaya çalışın. Benim istediğim olacak değil de her iki tarafında kırılmadan olması gereken yolu bulun yani uzlaşın. Kadın çalışmak isterse buna saygı duyun fakat siz evinizin geçimini sağlayabilecek kadar bir miktar alıyorsanız, bir bayanın çalışması bu zaman koşullarında oldukça sıkıntı gibi duruyor. Burada kimse yanlış anlamasın. Tabi ki kadınlarda çalışabilir fakat erkek evine bakabilecek miktarda para kazanıyorsa boş yere kadın neden kendini yorup çalışsın ki ? Bu konuda da ortak yol bulup anlaşmanız gerekmektedir. Yani kadın çalışmak istiyorsa ona bir fırsat tanıyabilirsiniz.
 
'Evin reisi erkektir 'diye bir şey olması çok doğru bir şey değildir fakat her şey eşler arasında ortak karar verilerek alınmalıdır. Tabi şöyle bir durumda vardır ki erkekler kadınlara göre daha sert bir yapıya sahip oldukları için evin reisi olma hissi onlara güven vereceğini için onlara evin reisi olduğunu hissettirmeniz evliliğiniz için güzel bir gelişme olacaktır.
 
Kadın çalışmıyor ise evin günlük işleri gündüz yapmalıdır. Erkekte sonuçta gün içinde çalışacaktır. Bunun ardından akşam sofra kurulmaya başlanırken, sadece kadının sofrayı kurmasını beklemek yerine erkeğin iki tabak alıp sofraya koyması hanımınıza ona yardımcı olduğunuzu göstermiş olur ve ona saygı gösterdiğiniz için hanımınız mutlu olacaktır. Bu da evliliğinizin mutlu sürmesine yardımcı olacaktır.
 
Evin içinde tek benim dediğim olacak diye bir kural olmamalıdır. Ortak kararlar almayı hedefleyin.
 
Toplam blog
: 7
: 165
Kayıt tarihi
: 17.10.20
 
 

2015 senesinden bu yana makale yazarlığı yapan ve şuan 'Kurgu Gücü' websitesi/blog sitesinin makale..