Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilikte dikkat etmeniz gereken noktalar

Evlilikte dikkat etmeniz gereken noktalar
 

Büyük bir aşkla başlayan evliliğiniz giderek monotonlaşıyor mu? Evlenene kadar sorun olmadığını evlendikten sonra sorunlar çıktığını mı düşünüyorsunuz?
Yanılıyorsunuz..

Bilmeniz gereken bir şey var o da aşkı yok eden evlilik değil, çiftlerin ta kendisi.
Aşk ve cinsel çekim çok önemli ama unutulmaması gereken bir şey vardır ki, o hassas duygular… İncinince bir daha onarılamayacak duygular…

Erkekler güzel sözlerden hoşlanır, Sürekli okşanmaktan hoşlanır. Egolarının sürekli tatmin edilmesi gerekir. Elbette bu kadınlar içinde geçerlidir. Bunun için asla ve asla tartışmalarınız sırasında birbirinizi incitecek, onarılamayacak yaralar açacak sözlerden uzak durun.. Bunlar birkir birikir ve birgün dersiniz ki “ aşk evliliği öldürdü” Suçu evliliğe atarsınız.

Kendiniz için bir şeyler yapın. Arkadaşlarınızla geziye çıkmak, dil kursuna gitmek, resim kursuna gitmek vs. gibi. Böylelikle paylaşabileceğiniz çok daha fazla konu olur.Birbirinizle konuşmaktan korkmayın. Kavga etmeyin . Tartışın ama dozunda, kaçırmadan…. Onu iğnelemek, hakaret ederek konuşmak yerine, hislerinizi daha yumuşak ifade edin.

Asla karşınızdaki insanı değiştirmeye çalışmayın, değişebiliyorsanız, siz değişin. Asla akıl hocalığına kalkışmayın. Geçmişi sürekli olarak öne sürüp konu yapmayın. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Önemli olan bugün ve geleceğinizdir.

Birbirinizin kurallarına saygı gösterin. Sorunlar karşısında suçlu aramak yerine çözüm için kafa yorun. Karşılıklı yapılan suçlamalar ilişkinizi öldürür.

Birlikte daha fazla zaman geçirmek için küçük anlar yaratın. Birlikte sinemaya gidin, yatağınızda film izleyin, Birbirinizin kulağına sevgi sözcükleri fısıldayın. Vs. Tabi bunları yürekten istediğiniz için yapın.

En önemlisi aranızdaki sevgi ve saygıyı asla yitirmeyin. İkisi birlikte olursa yürür. Tek sevgi ya da tek saygı ile ilişki yürümez. Aşkınızı daima taze tutun….

Mutlu beraberlikler

http://www.turkiyeinternette.com/haber/2572-kadin-erkek-evlilikte-dikkat-etmeniz-gereken-noktalar.html

TİİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..