Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eyvah çocuğum bir Emo mu?

Eyvah çocuğum bir Emo mu?
 

İşte Emo çılgınları!


Gençlerde bir Emo çılgınlığıdır gidiyor. İnsan kılığından çıkmış etrafta kan yutmuş zombi gibi geziyorlar. Emo sözcüğü Emotional kelimesinden türemiştir. Punkçılardan sonra çıkan bu akım son yılların trendleri arasında yer almıştır. Emo’lar genelde 14-20 yaş arası gençlerdir. Bu dönemler gençler için çok önemli olan gelişme yani ergenlik dönemleridir. Hepimizin bildiği gibi ergenlik döneminde bazı gençler aşırı asi olabiliyor. Asi olmalarının yanı sıra ani duygu patlamaları yaşıyorlar. Bir anda aşırı mutluluk yada bir anda çıkan depressif ruh hali ergenlik dönemindeki gençlerimizin yaşadıkları bazı duygusal reaksiyonlar. Buna bağlı olarak kendilerini farklı göstermeye çalışıyorlar. Birde aile sorunu varsa işte size tüm vasıflarıyla Emo adayı bir genç.

Gerek giyimleriyle, gerekse davranışlarıyla Emo’lar çok değişik insanlar fakat dışarıdan göründüğü gibi hayvan kesen, ayin yapan insanlar değiller. Aslında kendi içlerinde öyle güzel tanımladıkları sevgi sözcükleri var ki. Maalesef ailesinden sevgi ve ilgi göremeyen çocuklar bastırılmış sevinçleri ve söylenmemiş sözcükleriyle bir çeşit isyan ediyor yaşamın normal sayılan kurallarına. Bir davranış bozukluğudur denemez herhalde bunun için. Zaten bunun muhakemesini yapmak ta bana düşmez.

Emo denilen tiplemelere Kadıköy, Taksim, Moda denilen yerlerde sıkça rastlamak mümkün. Bu çocukların cinsel yönden de çıkmazları vardır. Erkekleri genelde biseksüel kızları ise hemcinsleriyle bile olabilir. Pek fazla toplum ne der kaygıları yoktur. Kafalarına göre yaşarlar. İstedikleri mekanlara giderler ama en fazla köşe başlarında anlamsız gözlerle etraflarına bakarken rastlarsınız onlara. Emo erkekleri genelde boru paça ekose yada kareli pantolonlar giyerlerken, kızları yine ekoseli mini etekler veya vücudunu iyice saran pantolonlar giyerler. Kollarında, boyunlarında mutlaka siyah deri iplikler vardır. Boyunlarına kör düğüm atarcasına bağlarlar o deri aksesuarlarını. Dudağında, göbeğinde, kaşında yada vücudunun her hangi bir yerinde mutlaka bir piercing mevcuttur. Bazıları kaşlarının hilaline jilet atarlar. Converse ayakkabılar hem erkek hem de kız Emolarımızın en sevdiği ayakkabıdır. Hatta o kadar severler ki başka ayakkabı giymezler desem yeridir. Kızların saçlarında perçem olmazsa olmazlardandır. Her yanı siyaha bürünmüş olan bu kızlar saçlarını da siyah yapmayı çok severler ama sarışınları da görülmüştür. Erkeklerindeyse punk tarzı saçlar ön plandadır. Genelde elektriğe çarpılmış gibi bir görüntüleri vardır. Yani normal insan o saçla dışarı çıkmaya utanır. E zaten onların özellikleri de farklı olmalarıdır.

Emolar genelde punk ve rock dinler ama çok arabesk olan Emo’larda vardır. Him grubunun solisti Ville Valo bu akımın en büyük ikonudur. Türkiye’deki Emo’lar genelde zengin mahalle çocuklarıdır. Herşeyin en lüksü onlardadır. Kullandıkları çoğu şey markadır. Farklı giyinmeyi severler.

Emo’lar duygusal boşluk içinde olan çocuklardır. Bir bara gidip bira içmek onlara müthiş haz verir. Mutsuzluğu severler. İçlerine kapanıktırlar. Uyuşturu kullananlar oldukça fazladır. Genelde kollarında, bileklerinde hafif jilet izleri vardır. Bu onlara zevk vermekle birlikte hayata isyanlarının en açık delilidir.

Çok doğal insanlardır. Paraları olmadığında gayet doğal bir şekilde “param yok bozuğun var mı?” diye sorabilirler hiç tanımadıkları birine. Canları eve gitmek istemediğinde bir bar kenarında uyuyarak geçirebilirler akşamı. İnsanların tuhaf bakışlarına aldırış etmezler. Birisi tipine birşey derse en duyulmamış küfürleri duyabilirsiniz onlardan. Dedim ya Emo’lar doğal insanlar.

Onları gencecik yaşlarda bu duruma getirenler ailelerin boşvermişliğinden bence. Hangi anne kızını pis ortamlarda abuk kıyafetlerle görmek ister ki Allah aşkına? Yada hangi baba oğlunu uyuşturucu kullanırken gördüğünde sırtını sıvazlar? Genelde anne babası ayrı yaşıyordur zaten bu tip çocukların. Tamamen duygusal boşluk içindedirler. Sevgiye önem verirler ama değer görmediklerini gördüklerinde de tekmeyi basıp haydi güle güle diyebilirler.

Kim ne derse desin dobra insanlardır kimsenin olmadığı kadar. Kaybedecek pek birşeyleri olmadığı için kendilerini kolayca ateşe atabilirler. Artık bir Emo’yla karşılaşırsanız ön yargılı bakmazsınız onlara. Duygularını, yaşamlarındaki zorlukları görerek sevgiyle yaklaşırsınız. Benden bu kadar :)

 
Toplam blog
: 21
: 3839
Kayıt tarihi
: 29.07.09
 
 

Duygusal kişiliğimin ardında güçlü bir yapım var. Her zaman duygularım galibiyet vermez genellikl..