Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Eyy Putin!

Eyy Putin!
 

SOYKIRIM TARTIŞMASI


Vladimir PUTİN!

Seni suçluyorum!

Seni kınıyorum!

Yazıklar olsun!

VladimirPUTİN!

I blame you!

I condemnyou!

Shame on you!

(BURADA RUSÇASI VAR, BLOG RUS HARFLERİNİ TANIMIYOR:)

* * *

HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ nde afişler vardı… Gelen, şaşkınlıkla bakakalıyordu.

- Bunlar da nedir? KİM ÖFKELENDİ PUTİN’ E?

- Ben!

- Neden RUSÇA, İNGİLİZCE sözler de var?

- BİR GAZETECİ NOT ALIR DA YAZAR, BİR AJANI DA GÖRÜR, İLETİR BELKİ…

- ‘’BELKİ’’ de, öfken niye?

- ‘’SOYKIRIM’’ sözüne… Kremlin’ in internet sitesinde "24 NİSAN 1915 İNSANLIK TARİHİNİN EN TRAJİK VE DRAMATİK OLAYLARINDAN BİRİYLE BAĞLANTILI, KEDERLİ BİR TARİH: ERMENİ HALKININ SOYKIRIMI." sözleri yer aldı…

- İyi de, çoğu önemli, 23 ülke 1915 olaylarına ‘’SOYKIRIM’’ diyor. RUSYA bunlardan sadece biri… Neden önemsedin?

- Diğer ülkelere bir şey demem. Vardır hesapları. Ama RUS lidere yakışmaz! Rus lider utanmalı… ÇOK UTANMALI BUNU SÖYLEDİĞİ İÇİN… Yüzsüzlük bu!

- AÇIKLA BAKALIM DÜŞÜNCELERİNİ DE, BİZ DE ÖNEMSEYELİM…

- Yıl 1915… TÜRKİYE diye bir devlet yok. OSMANLI İMPARATORLUĞU var. Dört bir yanında yaşam savaşı veriyor… O zamana dek ‘TEB-AYI SADIKA’ denen, imparatorluk halkının bir bölümü olan Ermeniler, harıl harıl kışkırtılıyor, ayrı bir devlet kurmaları için ayaklandırılmaya çalışılıyor… Doğuda, fiilen, Rus Ordusu içinde 150 000 Ermeni asker var… Halk arasında 50 000 Ermeni milis oluşuyor, Doğu Anadolu yangın yeri… Bu ayaklanmanın ardında kim var? İngiliz ve Fransız ajanları bir yana koy, topu-tüfeğiyle ÇARLIK RUSYASI var. NE YAPACAKTI OSMANLI? ‘’Peki, çizdik bir sınır, ötesi sizin, yeni bir devletsiniz!’’ Mİ DİYECEKTİ? Batıda savaşırken, sırtından vuranları o bölgeden alıp, bir başka bölgeye taşıması en doğal hakkıydı değil mi? Ayrıca, bir başka ülkeye de sürmemiş, o sıralar vatanının parçası olan güneydeki bölgelere göndermiş… O günün koşullarında gerçekten ölmüş bir bölümü, göç sırasında… Suçluların, isyancıların, onlara yardım ettiği saptananların yanında, hiçbir suçu günahı olmayanlar da yanmış… Ama O GÜNÜN KOŞULLARINI DÜŞÜNÜN; bu günün mobeseleri, dinleme sistemleri yok kişileri birer birer saptayacak… Taşıyacak hızlı trenleri, 350 kişilik uçakları yok o devletin… Gırtlağı dış düşmanların elinde… AMA ‘’Şu soydan olanları yok edelim’’ düşüncesi yok. ÖYLE OLSA, BATIDA ERMENİ PAŞALARI, ÜST BÜROKRATLARI, ZENGİN TACİRLERİ, ESNAFI YAŞAMINI SÜRDÜREBİLİR MİYDİ?

- . . .

- ASLA SOYKIRIM DEĞİL, ÖZ SAVUNMADIR yaşanan… En büyük nedeni de Çarlık Rusya kışkırtıcılığıdır.

- . . .

- ‘’O günün olayları SOYKIRIMDIR!’’ diyenler DÜŞÜNMELİ… Herkesten çok da RUSYA düşünmeli… PUTİN düşünmeliydi; o olayları yaşayan, yaşatan OSMANLI DEVLETİ; yıkılmıştır, padişahları, şehzadeleri, paşaları, yani YÖNETİCİLERİde, yasaları, dili, eğitimi de yok olmuş, tarihten silinmiştir. Ermenileri parayla, silahla besleyen, ayaklandıran ÇARLIK RUSYASI da yok olmuştur. SOVYET RUSYA kurulmuş, o da yok olmuş, bu günkü RUSYA kurulmuştur. Sayalım ki ‘SOYKIRIM’ olmuş, kimdir asıl sorumlu? ÇARLIK RUSYASI… Eğer TÜRKİYE’ yi OSMANLI sayıp suçluyorsa, kendini de ÇARLIK RUSYASI sayacak, asıl sorumluluğu üstlenecek... Bitmiyor; SOVYET RUSYA döneminde, Doğu Avrupa’ da, SİBİRYA’ da yok edilen soylara ilişkin sorumlulukları da üstlenecek…

- Sen OSMANLI’ yı reddediyorsun bu arada…

- Bunun sonu mu var? HİTİTLER, FRİGLER, URARTULAR, BİZANSLILAR, SELÇUKLULAR da yok olmuş bu topraklarda… Kurulmuşlar, savaşmışlar, bölünmüş, parçalanmış, yok olmuşlar… HER DEVLET YOK OLMAMAK İÇİN SAVAŞMIŞTIR, bu sırada yalnızca suçlular, sorumlular ölmemiş, aksine en çok suçsuzlar ölmüştür... Tüm olanlardan ders alıp, ‘YALNIZCA İNSAN’ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMELİ, YALNIZCA 70-80 YILLIĞINA YAŞAMAK İÇİN GELDİĞİMİZ BU YER KÜREDE hep birlikte HUZURLA YAŞAYIP, HUZUR İÇİNDE ÖLMENİN YOLUNU ARAMALI, BULMALIYIZ.

__________________________________________________

ÇOK GERİLDİK,

HADİ BİRAZ GÜLELİM…

__________________________________________________

Seçim beyannamesinde çözüm süreciyle ilgili eksiklik açıklaması;
Başbakan DAVUTOĞLU; “Dijital ortamda metin baskıya gönderilirken bazı kaymalar olmuş, bir iki sayfa düşmüş. Onlar eklenerek beyanname tekrar baskıya gönderilecek…’’ dedi.
Ajanslar, 20.04.2015
______________________________________________________
Özcan ÇELTİK

24.04.2015

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..