Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Eyyy Sayın Cumhurbaşkanım!

Eyyy Sayın Cumhurbaşkanım!
 

Görsel internetten alınmıştır...


Hükumet kurmak için 45 günlük süreç ayın 23'ünde doluyor. Bu tarihe kadar hükumet kurulamazsa ve Meclis bir erken seçim kararı almazsa (ki öyle olacağı kanısındayım), Anayasa gereği siz Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanarak  ülkeyi seçime götüreceksiniz.

7 Haziran seçimleri öncesinde başlayan terör saldırıları, seçim sonrasında da artarak, nice vatan evladının ölmesine ve yaralanmalarına neden olmakta. Çocuklar babasız, eşler kocasız, anne ve babalar evlatsız kalmakta. Bu vesileyle ocaklar sönmekte.

Büyük acılar yaşıyoruz Türk Milleti olarak ama küllerimizden de yeniden doğmayı biliriz.

Yine öyle olacağından hiç kuşku duymuyorum. Bıçak kemiğe henüz dayanmadı sanırım. Bıçak kemiğe dayandığı anda bu Milletin önünde kimse duramaz.

Şu anda adeta bir düdüklü tencere gibi kaynıyoruz, buhar salıyoruz dört bir yana. Gözler yaşarıyor, ateş kuvvetleniyor.  

Tencerenin kapağı her an patlayabilir. Patlama, önce en yakınında olana zarar verecektir sonra da çevreye. Ha!  sonra temizlenecektir elbet. Çevre tüm kirlerinden arınırken hayli de sıkıntılı olacaktır bu temizlik süreci. Zira halk, artık kendinden olmayana iş de vermemeye başladı, hatta kovalamaya.

Milli İradeyi her şeyin üstünde tutarsınız biliriz. Anlayamadığım, hangi şartlarda oluşan Milli İrade sizin için değerlidir. Mesela yüzde kaç olursa sizin için değerlidir?

Seçimlerin bu Millete yüklediği  maddi ve manevi yükler vardır. İkinci bir seçimin yükünü kaldırmaya bu Milletin gücü yetecek mi?

Adı konmasa da doğu ve güneydoğu illerimizde terör örgütüyle bir savaşın içerisindeyiz. Suriye’ye de ucundan, kıyısından dokunuyoruz. Belki yakında tam ortasında olacağız Suriye’nin (tabii izin verildiği ölçüde.)

Doğu illerimizin bir çoğundan özerklik talepleri duymaya başladık. Suriye’yle çok samimi(!) olduğumuz anda,  bunların Ülkemizin başına neler açacağını bilmemek mümkün mü?

Tüm bu olumsuzluklar içerisinde yapılacak olan olası bir seçimin maliyeti ve bedeli Türkiye’ye çok ağır olacaktır.

Eyyyy Sayın Cumhurbaşkanım, basından takip ettiğim kadarıyla sizin başından beri koalisyona karşı olduğunuzu düşünüyorum. Akşam dinlediğim haberlerde beklendiği gibi son koalisyon görüşmeleri de hüsranla noktalandı. Amaç hasıl oldu.

Şimdi; olası kasım ayında yapılacak seçimde, ülkedeki tüm olumsuzluklara rağmen arzu ettiğiniz oyu alamazsa kurucusu olduğunuz partiniz, yine Milli İradeye ket vuracak mısınız yeni bir seçim düşleyerek?

Tabii seçime giden süreçte ya da seçim sonrasında düdüklü tencerenin kapağı atmazsa...

17 Ağustos 2015

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..