Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Facebook Profilimi Fransız Bayrağı renklerine boyamayacağım

Facebook Profilimi Fransız Bayrağı renklerine boyamayacağım
 

Beyrut'ta ve Paris'te terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor bu eylemleri yapan ve yaptıranları kınıyorum.
 
Ancak birkaç hafta önce Ankara 'da patlama 105 kişiyi, Paris'teki eylemden bir kaç gün önce Beyrut'ta aynı terör örgütü benzer şekilde yüzlerce insanı öldürdüğünde Dünya'da insanlar profillerine Türk ve Lübnan bayrakları koydular mı ? Hayır. O halde ben de profilimi FRANSIZ bayrağı renklerine boyamıyorum.
 
Son bir ayda terör kısa aralıklarla önce Ankara'da sonra Beyrut'ta sonra da Paris'te yüzlerce insanı öldürdü. Teröre hepimiz karşıyız. Bunu göstermenin yolu tüm milliyetlerden insanların terör kurbanı ülkenin bayrağını profiline koymalarıysa Fransız bayrağından önce sırasıyla Türk Bayrağını sonra Lübnan bayrağını en son olarak Fransız bayrağını koymalıydılar. Paris'te teröre kaybedilen hayatlar önemli de Ankara'da ve Beyrut'ta terörün öldürdüğü hayatlar önemli değil mi ? Neden terör kurbanlarını anmak ve terörü lanetlemek için hiç bir millet Türk ve Lübnan bayraklarını koymadı da sadece Fransız bayrağını koyuyor ? Paris'te Ölenler birinci sınıf insan, Türkiye'de ve Lübnan'da Ölenler ikinci sınıf insan mı ?
 
1973 - 1984 Yılları Arasında Ermeni terör örgütü ASALA 48 Türk diplomatını ve aile fertlerini suikast ile öldürdü. Aralarında 24 Ekim 1975'te PARİS'te TC Büyükelçilik Binası'nda öldürülen Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Erez'de vardı. Her cinayetten sonra Fransa'da TV haberleri :" Türkler 1915'te bir milyon Ermeni'yi soykırım ile öldürdüler, Türk diplomatları bu soykırıma tepki olarak öldürülüyor" diyerek Ermeni terör eylemlerini destekleyen Açıklamalar yapıyordu. Türk devlet adamları :" terörü desteklerseniz bir gün terör belası sizin de Başınıza da gelir " diye FRANSIZ TV haberlerine ve Fransız devlet adamlarının açıklamalarına tepki gösteriyorlardı. Biri 1974'te Los Angeles'ta diğeri 1980'de Marsilya'da iki ASALA suikast teşebbüsünden ailece kıl Payı kurtulmuş biri olarak hiç unutmuyorum Fransızlar'ın bu çifte standardını ve Facebook profilimi Fransız bayrağı renklerine boyamayacağım.
 
Fransızları da tüm milletleri de severim, Fransa dahil bir çok ülkede yaşadım Fransızlar dahil değişik milletlerden arkadaşlarım oldu ve var. Ancak hiç bir milleti kendi milletimizin üstünde görmenin " pedestal'a" koymanın anlamı yok.
 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..