Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '17

 
Kategori
İnternet
 

Facebook Şifreleriniz nasıl kırılıyor ?

Facebook Şifreleriniz nasıl kırılıyor ?
 

facebook şifre kırma


Facebook hesabının şifresini kırmak veya kişilerin özel bilgilerine ulaşmak normal şartlarda illegal bir durumdur ve kanuni hükmü de bulunmaktadır. Eğer sizde bir kişinin Facebook hesabını çalmak istiyorsanız bu durumun farkında olmanız gerekir. Bu konuyu açmamızdaki amaç sizler Facebook hesap şifresi programsız nasıl çalınıyor görün ki bu durumlara dikkat edin ve önlemlerinizi alın. Öncelikle sizlere facebook şifre kırma nasıl yapılır bunu göstereceğiz ve ardından hesabınızı nasıl daha güvenlikli hale getirebileceğinizden bahsedeceğiz. Eğer işlemleri adımlarıyla birlikte takip ederseniz bu işi çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.
 
Facebook Şifre Kırma
 
İlk yapmamız gereken şey hedef kişinin mail adresini öğrenmek olacak. Mail adresi kişinin profil adresinde de paylaşılmış olabilir. Eğer Facebook'ta arkadaş iseniz profil sayfasından kontrol edebilirsiniz.
Facebook sayfasına giriş yapın ve eğer oturum açık ise öncelikle kapatın ve giriş sayfası gelsin. Giriş sayfasında "Hesabını mı unuttun" seçeneğine tıklayın.
Sizden mail adresini yazmanız istenecek. Hedef kişinin Facebook'a kayıtlı olduğu mail adresini bu kısma yazıyoruz ve "Ara" butonuna tıklıyoruz.
Önünüze gelen sayfa da gördüğünüz gibi eğer orada yazan numaralı telefona erişiminiz var ise telefon ile de bu işi halledebilirsiniz ancak biz diğer yöntemden devam ediyoruz ve "Bunlara artık erişimin yok mu?" seçeneğine tıklıyoruz.
Sizden gerekli işlemlerin tamamlanması için bir mail adresi girmenizi isteyecek. Buraya Facebook ile herhangi bir ilişkisi bulunmayan bir mail adresi giriyoruz.
İlk seçenek olarak güvenlik sorusuna cevap vermeye çalışabilirsiniz eğer biliyorsanız ancak bilmiyorsanız Facebook'ta da anlatımı bulunan 3 güvenilir arkadaş yolu ile şifre kırma olayını halledeceğiz.
Facebook Yardım kısmında da gördüğünüz gibi "Güvenilir kişilerimi göster" seçeneğine tıklıyoruz ve 3 arkadaşınıza giden kod yardımı ile şifreyi kırmış oluyoruz. Yani bu yol ile size hedef facebook adresinde bulunan 3 ortak arkadaş gerekecek.
 
Yöntem 2: Şifre Tahmin Etme
 
Eğer kullanıcıyı iyi tanıyorsanız ve bazı bilgilerini biliyorsanız kişinin şifresini tahmin de edebilirsiniz. Bazı kullanıcılar dünyada en çok kullanılan popüler şifre seçeneklerini tercih ediyor. Bunun sebebi ise bir çok sosyal hesaba sahip olmamız ve şifrelerin akılda zor tutulması. Bundan dolayı kişinin şifresini denerken doğum tarihi, doğum tarihi + ad, 123456 formatı, telefon numarası, evcil hayvan ismi ya da kişinin çok sevdiği şeyleri de tahmin etmede kullanabilirsiniz.
 
Yöntem 3: Bilgisayarda Bulunan Şifre Dosyası
 
Az önceki kısımda da belirttiğim gibi kişileri bir çok sosyal hesabı bulunduğundan dolayı şifrelerin ezberlenmesi zor ve hedef kişi bu şifreleri bir yerde toplamak isteyebilir. Eğer hedef kişinin bilgisayarına erişiminiz bulunuyor ise bu kişinin bilgisayarında "Şifreler, kişinin ismine ait klasörler, gizli adında klasörler, sakın girme" tarzı klasörlerin aramasını yapabilirsiniz. Bu tarz klasörlerde muhtemelen şifreler bulunuyor olabilir ve bunlardan bir tanesi Facebook şifresi olma ihtimali de yüksek.
 
Facebook Hesabımı Nasıl Korurum ?
 
Facebook hesabınızı korumanın birden fazla yöntemi var aslına bakarsanız. Şimdi sizlere Facebook hesabınızı daha güvenli hale getirmek için neler yapabilirsiniz bundan bahsedeceğim.
 
Facebook güvenlik ayarlarına girdiğinizde karşınıza "Güvenlik Onayları" diye bir seçenek çıkacak. Bu seçenek sizin hesabına güvenilmeyen bir cihazdan giriş yapıldığında size uyarı verilmesini sağlayacak.
Eşi benzeri bulunmayan şifre yaratmak ise sizin bir diğer güvenliğiniz olmalı. Sizi tanıyanların şifrenizi çok kolay tahmin edebileceği şifreler seçmeyin.
Tüm hesaplarınızda aynı şifreyi kullanıyorsanız büyük tehlikedesiniz. Yanlışlıkla çaldırdığınız bir sosyal hesabınız yüzünden tüm hesaplarınızda gidebilir.
Şifrenizi belli aralıklar ile değiştirmeyi ihmal etmeyin. Böylelikle şifrenizin çözümlenmesi hiç de kolay olmaz. Facebook şifrenizi yazarken görenler zamanla şifrenizi birleştirerek tamamını çözebilirler.
Eğer bir bilgisayarda giriş yapıyorsanız ve bu bilgisayar farklı kişiler tarafından da kullanılıyorsa kesinlikle çıkış yapın.
 
Ahmet TÜRKKAN
 
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..