Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '18

 
Kategori
Dünya
 

Fahişe Orangutanlar

Fahişe Orangutanlar
 

Orangutanların dramı


Başlık için özür diliyorum. Bazı gerçekleri bilmek ve ona ait yazılar yazmak oldukça zordur. İçeriği ve gerçekliği açısından korkunçluk içeren düzeydeki yazı konusu ilk okuduğumda beni müthiş etkilemişti. Hayvanların şiddet zincirinde en alt sıradaki doğanın bir üst sırasında olduğunu biliyorum ama bu kadarını da tahmin edemiyordum doğrusu. Ancak insanların hayvanlara neler yaptığını bilmemiz beraberinde bu suçlara tepki gösterebilmemiz çok önemli. Zira bilmediğimiz bir şeye tepki gösteremeyiz!

Duymuş, okumuş olabilirsiniz ama ben yine de okuduğumda benliğime şimşek gibi çarpan bu gerçekliği sizinle paylaşmak istiyorum. Kesin olarak yeryüzündeki en vahşi canlı insandır, ayrıca insanoğlunun vahşetinin sınırı da yoktur. Yer Endonezya, orangutanlar fahişe olarak kullanılıyor ve her gün tecavüze uğruyor. Evet, yanlış duymadınız. Endonezya’da orangutanlar insanların seks sapkınlıkları için tecavüz edilmek üzere satılıyor. Dişi orangutanlar, doğal ortamlarından çalınarak getirildikleri genelevlerde tüm vücutları tıraş edildikten ve hatta bir insana benzemesi için makyaj bile yapıldıktan sonra iplerle bağlanıyor ve defalarca para karşılığında satılıyor. Bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde ise maymunlar henüz yavruyken annelerinden ayrılıp, pazarlanmaya başlanıyor ve anneleri öldürülüp, eti ve kemikleri ise iktidar ilacı olarak Çin’e satılıyor. Orangutanlar aynı zamanda barlarda dansçı olarak da sahneye çıkarılıyor. Son 20 yılda yaklaşık 50 bin orangutanın hayatını bu yolla kaybettiği tahmin ediliyor.

İnsanın sadece kendi rahatı için katlettiği yaşam alanları yetmezmiş gibi, türümüz daha da ileri gitmekten çekinmeyerek cinsel dürtülerini bastıramayıp, farklı türlere vahşice tecavüz etmekte ve hatta bu süreçten para bile kazanmaktadır. “Hayvan fahişeliği” gibi alçak bir terimin ortaya çıkmasına neden olmaktadırlar.

İnsanoğlu daha ne kadar iğrençleşebilir ki! Bu korkunç iğrençliklerin, sapıklığın açıklaması olabilir mi? Bu cinsel açlığın nedeni nedir? Nedir bu her şeyi, herkesi seks objesi olarak görme isteği?

Erkeklerin mutlu olmak, bir anlık zevkini tatmin için o çok önemli, değerli cinsel organını bulduğu her deliğe sokmaya çalışmasının, karşı taraf razı değilse bunu zorlamasının, tecavüz etmesinin rasyonel bir psikolojik, sosyolojik, antropolojik bir tanımı olabilir mi?

En acı olan ise olayın geçtiği Ülkeye bakıldığında ise 250 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık dördüncü ve ayrıca en kalabalık Müslüman ülkesi olmasıdır.

İşin ilginç yani yapılan bu alçak “Hayvan Fahişeliği” uygulaması son derece resmi, önlenmesine yönelik herhangi bir çaba yok, Endonezya’da bu konu ile ilgili sadece insanlar hastalık kapmasın diye korunma zorunluluğu getirilmiş. Endonezya ve Malezya’ya özgü türler olan orangutanlar, günümüzde halen tecavüze uğramakta ve parayla satılmaktadırlar.

“Erkeklerin cinsel zevklerine para karşılığı hizmet eden ve bu işi meslek edinen kadına” fahişe denildiğini biliyoruz, ancak bu yazının içeriğindeki gerçek fahişelerin kim olduğu sorusunun yanıtı açık seçik ortadadır.

Nizamettin BİBER

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..