Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '16

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Farklı inançlarla evlilik

Farklı inançlarla evlilik
 

Herkes bir başka ötüyor


Bu ayrımları tarihin tozlu raflarına kaldırtmış yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti eşit yurttaşlık ile hepimizi kavrarken, siyasilerin yarar gördükleri için zaman içinde ayrıştırdıkları bu insanlar saf ırk saf inanç arama peşine düşmekle ne büyük bir hata yaptıklarını ağır bir bedel ödeyerek anlayacaklar.
 
Mikrofonu uzatmış, İstanbul gibi tam bir Dünya şehrinde önüne gelene soruyor, insan saygısı olmayan ve cehaleti yüzünden akan çatlak muhabir. Aklı sıra kimsenin beceremediği bir haber yapıp reyting kapacak ve patronlarından iltifat görecek. Ülke yurttaşlarının önemli bir sayıda inancı olan Aleviliği islamiyetten dışlamaya çalışan bir beklenti içinde. Bir alevi ile evlenilir mi diye insanlık dışı soruyu sorarken sordukları muhataplarının da Alevi olacağını dahi bilmeden. Şimdiye kadar çok dar bağnaz yerler belki hariç bu ayrımı yapmadan evlenip yuva kurmuş birçok ailenin varlığından dahi haberi olmadan.
 
Saf Türk, saf Sünni Müslüman bir ülke arzu edenlerin hizmetçisi olmuş, çağdaş dünyanın insanlık anlayışından uzak, işi bu arzudaki siyasilere kemik bulmak olan TV kanalı da bu iğrençliği haber programına almış yayınlıyor.
 
Nasıl bir utanmazlıktır bu. Bir hukuk devletinde, Anayasanın tanıdığı eşit yurttaşlık haklarını sorgulamak, alenen ayrımcılığa teşvik etmek kimin haddine.
 
Büyük bir Coğrafyaya hakim imparatorluktan kalan son yuvaya sığınmış bir halkın birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğu bir dönemde bu milleti bölmek için sadece ırkçılığı körükleyenler yetmedi herhalde bu hainlere.
 
Ortaya çıktıklarından beri her biri bir öncekini kutsar iken birileri bu kitapların ne tarafını okudular da dini inançları insanı ayırmak, farklılaştırmak ve sonunda doğramak için kullanır oldular ve hala kullanmaktalar.
 
Her üç semavi dinin de tek tanrı olduğu hepimizi yaratanın o olduğu ve yaşam hakkımızın iradesinin onda olduğu inancı hangi nedenle biz insanların yetki alanına girdi. Tanrı adına bu yetkiyi kullananlar hangi kitabın neresinden kendilerinin din adına görevlendirilmiş olduğunu anladı.
 
Alevi ile evlenilir mi sorusu çok masum bir görüntü altında yukarı metinde anlattığım vahşete ortak bir sorudur. Önce evlerin kapısına işaret konur, sonra fırsat çıktığında katliam gerçekleştirilir.
 
Bu iğrenç haberdeki soru işte o kapılara konan işarettir.
 
 
 
 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..