Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Fazıl Say ve Arkadaşları'ndan muhteşem açılış konseri

Fazıl Say ve Arkadaşları'ndan muhteşem açılış konseri
 

Uluslararası Antalya Piyano Festivali 10 yaşında.

Birinci on yılındaki festivalin açılışını her yıl olduğu gibi yine Fazıl Say yaptı. "Fazıl Say ve Arkadaşları" konserlerine D.Şostakoviç Piyanolu Üçlüsü(4.Bölüm, Allegretto)'yle başladılar. Brahms 5 No.lu Macar Dansı'yla ve bizden bir tını; Nihavent Longa(Anonim) ile sürdürdüler. Fazıl Say'a kemanıyla Cihat Aşkın, viyolonseliyle Çağ Erçağ eşlik ettiler.

Festivalin iki minik kemancısından Berfin Aksu'ya eşlik etti bu bölümde Fazıl Say. F.Mendelson'un 1. Keman Konçertosu'nun 1. bölümünü çaldılar. Bu minik yeteneği Antalya'da ilk kez dinledik ve tüm salon alkışlarla çınladı.

A.Piazzola eserleri seslendirildi, Bandoneon sanatçısı Tolga Salman'la birlikte. Eşlikçiler yine, Say, Çağ ve Aşkın'dı. 'Oblivion' ve 'Libertango'su büyük beğeniyle alkışlandı.

Hanımefendiler için de söylenirmi bilmem ama ben neyzen diyeceğim, ney ustası Burcu Karadağ için. Buğulu ve büyülü sesiyle ney'e yine Fazıl Say eşlik etti piyanosuyla. Katibim'i çaldılar birlikte... ve çok güzel.

Merakla beklediğim minik kemancılarımızdan Sesim Bezdüz geldi bu kez sahneye. Fazıl Say, Muammer Sun'un 'Köçekçe'sinde eşlik etti Sesim'e. Bu çok başarılı küçük keman sanatçımız da yeteneğiyle dikkat çekti. Sesim Bezdüz, vokal de de ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı; Fazıl Say'ın bestesi, Nazım'ın şiiri 'Kız Çocuğu'nu yine Say'ın piyanosu eşliğinde söyleyerek.

Son bölümde Genco Erkal, Güvenç Dağüstün ve Tolga Salman, Fazıl Say bestesi Nazım şiirleri için geldiler sahneye; Aşkın, Çağ ve Say'ın eşliğinde.

* Ben İçeri Düştüğümden Beri

* Vatan Haini

* Yaşamaya Dair'i Genco Erkal büyük bir coşkuyla okudu. Salonu ve AKM'nin sahnesini de özel istekle dolduran müzikseverler bu coşkuya aynı şekilde alkışlarıyla karşılık verdiler.

Bugün Pazar ve Memleketim'i Güvenç Dağüstün söyledi.

***

Notlar:

Evet, Uluslararası Antalya Piyano Festivali 10 yaşında!

Öncelikle bu süreçte emeği geçen; en başta festivalin genel sanat yönetmeni değerli piyanistimiz Fazıl Say'a, festivalin himayesinde sürmesini sağlayan en büyük destekçisi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve büyük emeklerle organizasyonun yükünü omuzlayan 'forteproduction'a, dolayısıyla Kadir Dursun ve çalışma arkadaşlarına bir müziksever olarak teşekkür etmeliyim.

İlgi çeken noktalardan birisi de bu yıl festivalin parasal olanaklarının çok kısıtlı olması. Festival öncesi düzenlenen basın toplantısında hem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hem de Genel Sanat Yönetmeni olarak Fazıl Say, bu durumun altını çizdiler. Bütçenin 1.1 milyon TL. olduğunu belirtti başkan Akaydın. Olanakların kısıtlılığı sahne dekoruna bile yansımıştı.

Cumartesi(07.11.2009) akşamı 'Çigan Gecesi' var. Kopatchinskaja Ailesi ve ilginç bir enstruman; Cimbalom... Kaçımayın derim!

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..