Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, “yarış”ı sürdürüyor (Sow’un golü güme gidince...)

Fenerbahçe, “yarış”ı sürdürüyor (Sow’un golü güme gidince...)
 

Üç kulvarda "yarış"ı sürdürmek kolay mı?

Spor Toto Süper Lig’deki yarışta kazanan Galatasaray’dan 6 ya da 7 puan geriye düşme olasılığı vardı. Bu olasılık ile perşembe günü Lazio ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı, kuşkusuz, Fenerbahçe'yi tedirgin edecekti.

Kümede kalma mücadelesi veren Akhisar Belediyespor’la oynamak o kadar kolay değildi. Skor bir yana, maçın geneline bakınca, Akhisar, puan/lar almak için Kadıköy’e gelmişti. Ancak, ikinci yarıda topla oynama üstünlüğünü ele geçirmesine karşın, pozisyon bulmakta zorlandı.

Fenerbahçe’nin, Spor Toto Süper Lig'deki 4 puan farkını koruması gerekiyordu. Çünkü Galatasaray kazanınca, Fenerbahçe’nin de kazanması farz olmuştu. Puan kaybı, Galatasaray’la puan farkını açacağı gibi, Fenerbahçe’nin Lazio maçına moralsiz çıkması demekti.

*****

Fenerbahçe, durgun da başlasa, etkili de başlasa, öyle bir algı oluşuyor ki... Yemeden atmaz!  Ama oyunu geride kabullenmeyen, puan almak için Kadıköy’e geldiği anlaşılan Akhisar, gol pozisyonu bulmakta zorlanınca, Fenerbahçe gol yemedi.

Gol umudu Gekas, ortalarda gözükmedi. Çünkü  Bekir, onu iyi tuttu.

Fenerbahçe’de kanatlar, belendiği gibi çalışmadı. Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağda görev alan Mehmet Topuz, mücadele etmekle yetindi. Mehmet Topuz ile sonradan onun yerine oyuna giren Orhan Şam’ın, atılan gollerin pasını verdiğini söylemek gerekir.

Orta alanda, gözler Emre’yi aradı.

Fenerbahçe, topu ileriye taşımakta zorlandı. Caner, kenardan içeriye yönelince, özellikle ikinci yarının başında bir süre etkili oldu. Eksiklikler görülmesine karşın, fırsat yakalayan da Fenerbahçe’ydi.

İlk yarıda sayılmayan bir gol vardı.

Sow’un çektiği şutta top, direğe çarptı, kalenin içine düştü, dışarı çıktı. Devam kararı gelince, Fenerbahçe golden oldu.

Kim görecekti bunu?

Yardımcı hakem...

(Golü gören Webo, bir bakıma hakemleri de “gördü”:

"Topun çizgiyi geçtiğini gördüm, ama hakemler için çok zor bir pozisyondu. O kadar ani pozisyonu çözebilmek zor. Top da hızlıydı, hakem için çözmesi zor bir pozisyondu.”)


Maç başladığı gibi bitseydi, gidecek iki puan, Lig’in gidişini etkilemeyecek miydi?

*****

İkinci yarının başında Webo ile gelen gol, Fenerbahçe’yi kamçıladı. Birkaç dakika içinde başka goller de olabilirdi. Akhisar, çabuk toparlandı; Fenerbahçe’nin hızını kesti. Gel gör ki, Akhisar, pozisyon üretemedi.

Akhisar, yitirmesine karşın, oynadığı futbolla hiç de ezilmedi.

Açış golü geçerli olmayan Sow, kapanış golünü atınca skor belli oldu: 2-0

Ya sayılan goller olmasaydı?

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com



 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..