Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '11

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Cumhuriyeti çöktü…

Fenerbahçe Cumhuriyeti çöktü…
 

Bu konuda bir haftadır tek bir harf bile yazmadım.

Niye?

Hele ifadeler alınsın, savcılar ve hakimler kararını versin diye elbette…

03 Temmuz 2011 Pazar günü saat 07.00’da başlayan operasyon, muhtemelen 1 hafta sonra yine aynı saatte sona erecektir.

Bence Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğine göre her şey bitmiştir.

Fenerbahçe yüzde 99 bile demiyorum, yüzde 100; ‘Bank Asya Ligi’ne düşürülecektir.

Çünkü TFF ve UEFA’nın disiplin talimatları çok açıktır. Şike ve teşvik eyleme gerçekleşmese ve teşebbüs halinde bile olsa tartışmasız bir alt kümeye düşürülecektir.

Karıştırılan bir konuyu açmak lazım geliyor. Mesela bir takımın 3 futbolcusu menajerleri aracılığıyla anlaşmaya vardı ve teşvik ya da şike suçunu işledi. Bu futbolcular, kulübün çalışanı olduğu için şahsi kusurlarıdır. Tabi ki hem idari, hem cezai, hem de disiplin cezaları şahsi olur. Amma şike ve teşvik eyleminin içinde bir kulübün yöneticisi var ise doğrudan o kulübü bağlar. Çünkü yöneticiler kulübün kurumsal kimliğini temsil ederler…

Çare nedir? Bence Fenerbahçe Yönetimi hiç beklemeden istifa edecektir. Olağanüstü kongreye gidilip yeni bir yönetim gelecektir. Fenerbahçe’nin en az zararla çıkması için yeni yönetime her zamankinden daha çok gereksinimi vardır. ‘Nihat Abi’ formülüyle Mayıs-2012 ayında yapılacak normal kongreyi beklemek çok büyük hata olur. Halen tutuklu olan Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri ne kadar masum ya da suçluysa; en az onlar kadar yönetimin kalan diğer üyeleri de suçlu ya da masumdur.

Fenerbahçe, bir alt lige düşse ne olur? Hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe değerinden hiçbir şey kaybetmez. Fenerbahçe, Fenerbahçe’dir kardeşim! 2-3 yıl biraz zorluk çeker ama o şaşalı günlerine tekrar hızla döner…

Tek olumsuz nokta ise bir hafta boyunca yazılı ve görsel medyanın sürekli ama sürekli Fenerbahçe ile şike-teşvik sözcüklerini yan yana kullanmaları ve beyinlere kazımalarıdır… Allah hiçbir takımın başına getirmesin! Çünkü 100 yılda geçse Fenerbahçe ile şike-teşvik hep konuşulacaktır.

Ha şimdiye kadar şike-teşvik sadece Fenerbahçe mi yaptı? Asla öyle bir şey diyemem. 4 büyükler, hadi Bursaspor’u da sayalım ve 5 büyükler; mutlaka geçmişte yapmışlardır ya da yaptırmışlardır. Ama işte bir yerden başlanması gerekiyordu; kabak tırnak içinde ‘Fenerbahçe Cumhuriyeti’ üzerinde patladı…

Bundan sonra şike-teşvik olmaz mı? Paranın cirit attığı her yerde bu tür olumsuzluklar mutlaka olur. Ancak gelecekte daha zor, daha tehlikeli olduğu mesajı herkese iletildi. Olursa ve yakalanırsa başına ne geleceğini peşin peşin ‘uçan kuş’ bile bilmektedir.

Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçeli dostlarıma tekrar geçmiş olsun diyorum ve birazcık sabır diliyorum…

Ömer ÖZDAMAR

Bucak-BURDUR

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..