Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '21

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe de yeni transferler

Trabzonspor'un gectiğimiz sezonki kadrosunda Jose sosa,Alesander sörloth,Joao pereria ve Novak gibi önemli futbolcular bulunuyordu. Pereria ve Novak 'ın ortada N'daye ve Sosa ıle olan uyumu ve takımı ilerı tasıyabılmesı Trabzonspor ofansı için önemli bir kazanımdı.

Sörloth ve Sosa önemlı performanslar yakalamış olsa da onları bu sonuca taşıyan çoğunlukla bu iki bek oyuncusuydu.

Zaman zaman az faydalanabilseler de Guıllerme ,Obi Mıckel ve N'daye gibi oyuncular da kadro zenginliğı açısından büyük avantajdı. Sörloth 'un capraz koşularında Nwakame ve Ekuban ıle büyük bir ofansif üstünlük elde edilıyordu.

Bugün kü kadro da en az geçen seneki kadar kaliteli bır kadro.

Ancak orta saha da Sosa gibi önemlı bır taktisyen ıle N'daye gibi hem defansa yardım eden hem de ofansı destekleyen bır oyuncuyu arıyorlar. Bu nedenle orta sahaya Bakasetas 'ı almak ıstedıler. Belkı de lig standartlarında Sosa'nın eksıklığini giderecek en önemlı oyunculardan bırı.

Zaman zaman Djanıny 'den onemlı bır performans alıyorlar ama Afobe ve Lewıs Baker ıle onun arkasını desteklemeliler. Afobe ; premier lig geçmişi olan hem de Stoke forması ile iyi maçlar çıkarmış bir oyuncu. Kısacası gol anlamında da potansiyeli olan bir forvet.

Baker ise ligin en onemlı frikik kullanan ve sut atabılen oyuncularından biri. 

Kısacası Bakasetas alıştığında ve Trondsen geldığınde daha da iyi olacaklar.

Fenerbahçe de ise Szalai iyi bır secım olsa da forvette umduklarını bulabilmıs değiller. Samatta ; Genk te ki günlerine dönmeli. Genk te her kanat topuna yetişen, kanatları kendine çeken ; Samatta iyi bir katkı verebilir.

Pelkas 'ın yanına iyi bır Ozan Tufan 'ı katabilmeliler. Osayi Samuel ve Özil 'in katılımı takım'ın kanat performansını da arttırmış durumda . Her iki oyuncuda topu saklama ve taşıma konusunda takıma alan ve zaman kazandırabiliyor.

Maçın başlarında her iki takım ortasahayı kalabalık tutmaya calıssa da Fenerbahce Samuel ve Pelkas 'ı sureklı bulmaya calıstı. Trabzonspor ortasahasının pres anlamında belkı biraz daha çalıskan olması beklenebilirdi.

Fenerbahçe li oyuncular hem iyi pas yaptı hem de rakıp kaleye çaktırmadan yaklaşabildiler. Trabzonspor kalecisi Uğurcan günden güne pozıtif anlamda karıyerine çok şey katıyor. Dün mükemmele yakın çok önemli kurtarışlar yaptı.

Fenerbahçe ise sene başından berı en istıkrarlı oyuncularından biri olan Thiam 'ı kullanmakla çok iyi iş yapıyor. Senegalli forvet dun gole ulaşmada çok onemlı fırsatlar kaçırsa da her zaman çalışkan.

Fenerbahçe de en önemlı gelışme ise defans anlayısında. Fenerbaçe defansı rakibine yakın oynuyor, aralarındaki boslukları dolduruyor ve rakıp oyuncuların çevresınde sürekli hareketli.

Fenerbahçe oyun temposunu hızlandırabıldığinde futbol anlamında daha da rahatlayacak. Fenerbahçe her iki kanadı da geriden de desteklemeli.Dün akşam Szalai yi o bölgelerde görmek takım adına sevindiriciydi.

Trabzonspor dün hem istediği atakları gelıstıremedi hem de ıstediği  şut fırsatlarını bulamadı . Ferdi'nin de oyuna girmesı le Pelkas'ın önündeki alan iyice açıldı. 

Pelkas ; Fenerbahçe orta alanında her bölgeye olumlu pas servisleri yapabiliyor , top  ıle cok cabuk  ve şut atmaktan da çekınmiyor. Bu anlamda şans. Dün geceki golü ise hazırlanış açısından Ferdi ye sonuç ve yetenek açısından Pelkas'a yazılan bir goldü.

Fenerbahçe çabuk oynamayı başarabildiğinde Samatta, Valencia ,Thiam gibi hızlı oyuncularını açık alanda kullanabildiğinde daha çabuk sonuca ulaşıcak. Kuşkusuz  Mesut , Samuel ve Pelkas bu değişimi  gerçekleştirecek.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..