- Kategori
- Futbol
Fenerbahçe’den Farklı Tarife

Lider Fenerbahçe, evinde karşılaştığı ve cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izleyebildiği mücadelede Akhisar Belediye ve Gençlikspor’u yabancı oyuncularının attığı gollerle 4-0 yenerek ligin ilk yarısını lider bitirmeyi garantiledi.
Fenerbahçe maça her zaman olduğu gibi hızlı başladı. Nitekim yoğun hücum temposu konuk takımın 24.dakikada on kişi kalmasına ve Fenerbahçe’nin penaltı kazanmasına neden oldu. Bu pozisyon penaltıydı ve ikinci sarı kart kararı da doğruydu. Ancak Kuyt penaltıyı kaçırdı. Daha doğrusu genç kaleci Evren penaltıyı kurtardı.
Bu pozisyondan sonra Fenerbahçe eksik rakibinin üzerine yüklenmeye devam etti. Ancak kaleci Evren takımını kurtaramaya devam etti.
Gelgelelim aynı Evren 43.dakikada hatasının cezasını kalesinde gol görerek ödedi. Evren, hem topu kısa gönderdi, hem de Emenike karşısında kalesini çok açtı.
Fenerbahçe, bu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Ersun Yanal, ikinci yarıya Alper- Webo değişikliğiyle başladı. Ersun Yanal, böylece gardı düşmüş rakibi karşısında daha çok gol bulmak ve maçı koparmak istediğini gösterdi.
Nitekim de öyle oldu. Sarı- lacivertliler, ikinci yarıda arka arkaya buldukları gollerle skoru 4-0’a taşıdılar.
Konuk Akhisar takımı, ilk yarıda girdiği bir pozisyon dışında hiçbir varlık gösteremedi.
Fenerbahçe yüksek tempolu oyunu iyi oynuyor. Böyle olunca da rakibi ister istemez hataya zorluyor. Sarı- lacivertliler işte bu nedenle ligin ilk yarısı dikkate alındığında en pozitif futbol oynayan ekip görüntüsü veriyorlar.
Merak edilen konu, Fenerbahçe’nin ligin ikinci yarısında da aynı tempoyu sürdürüp, sürdüremeyeceği? Eğer sürdürebilirlerse şampiyonluk yolunda pek sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum.
Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır