Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe deplasmanda tek gole abone (Mersin İY 0-1 Fenerbahçe)

Fenerbahçe deplasmanda tek gole abone (Mersin İY 0-1 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; deplasmanda Mersin İY takımını 0-1 mağlup ederek, bu sezon ligde oynanan 10. deplasman maçında 3. galibiyetini aldı. Bu 10 maçta, rakiplerine toplamda 10 gol atarken kalesinde de 10 gol gördü.

Fenerbahçe'nin deplasman maçlarındaki ortalama gol sayısı, maalesef ki sadece 1 ve rakiplerinin de oldukça gerisinde.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Ziegler, Meireles, Emre, Cristian (Caner), Kuyt (M.Topal), Sow, Webo (Semih)

Mersin İY: Bicik, Serkan, Stepanov, İvan, Mitrovic, Burhan, Hakan (Tanju), NDuka, Murat, Culio (Lawal), Nobre (Mehmet)

Fenerbahçe; geçen hafta Kadıköy'de Sivasspor'a kaybedilen maçtaki kadro ile karşılaşmaya başladı. Aykut Kocaman belli ki geçen haftaki aksaklıklara rağmen bu kadro ve yapıda ısrarcı. Geçen haftaki aksayan isimler kimlerdi hatırlayacak olursak:

- Öncelikle Cristian, Kuyt ve Meireles üçlüsünün geçen haftaki etkisiz performansları bu akşam da kaldığı yerden devam etti. Kuyt; biraz çaba göstermiş olsa da yine güçsüz ve yine sağ açığın yükünü kaldıramayacak kadar ağırdı. Cristian ve Meireles; yine çok fazla hatalı pas yaptılar.

Ayrıca Meireles; gereksiz bir şekilde gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Rakibine yapmış olduğu tehlikeli hareketin cezası sarı kart olmasına rağmen, hakeme yönelik haksız itirazına da anlam vermek mümkün değil. Hani cezalı duruma düşmesine de üzüldüm desem yalan olur. Çünkü; Meireles ve M.Topal gibi vasat oyuncuları izledikçe, gözler ister istemez kulübede oturan Salih'i arıyor.

- Defansta Bekir-Egemen ikilisi bu akşam daha basit ve az hatayla oynadılar. Özellikle Bekir amatör tavırlardan uzaktı. Açıkçası Sivasspor maçına nazaran onları zor duruma düşürebilecek tek oyuncu Nobre idi. Mersin İY takımının kazandığı 2-3 net pozisyona rağmen çok da etkili olabildiği söylenemez.

Bu akşam'ın en etkili ismi, geçen haftaki performansını devam ettiren Emre idi. Takımı ileriye taşıyan, tempoyu diri tutabilen ve bunun yanısıra Meireles ile Cristian'ın açıklarını kapatmaya çalışan Emre; takımın tek golünde de katkısı büyüktü.

Sow'un bir, Emre'nin ise iki etkili şutunu çıkaran Mersin İY kalecisi David Bicik; Emre'nin ikinci şutunu sektirince fırsatı kaçırmayan Webo, Fenerbahçe formasıyla çıktığı ikinci maçında ikinci golünü kaydetti. (0-1) Ancak Sow ile birlikte kaçırdıkları 2 net pozisyon ise tam anlamıyla akıllara zarardı.

Fenerbahçe; 4-2-3-1 düzeni ile başladığı maçta, ikinci yarı Cristian'ın yerine oyuna giren Caner ile birlikte 4-4-2 düzenine yakın bir sistemle devam etti. 25 dakika süren bu oyun ise Kuyt'ın yerine oyuna dahil olan M.Topal ile kara düzene (4-2-3-1) geri dönüldü.

"Sisteme yakın" tabirinden kastım; sadece saha dizilişi ve görüntü olarak bu düzeni yansıtmasıdır. Oyuncuların kendilerine verilen görev ile yeteneklerini karşılaştırdığımızda, takımın ofansif sorunsalı ortaya çıkıyor. Çünkü kendilerine sağ/sol açık görevi verilmesine rağmen ne Kuyt ne de Caner; sezon başından bu yana bu ağırlığı kaldıramamaktadırlar. Cristian'ın Alex'in görevini kaldıramadığı gibi.

Fenerbahçe'de formsuz olmalarına rağmen, topla katedebilen sadece iki kanat oyuncusu mevcut. Stoch ve Krasic. Asli görevleri kanat oyuncusu olan başka alternatifiniz olmadığı halde, M.Topuz, Kuyt, Caner, hatta Sow ve Webo'dan sağ/sol açık yaratmaya çalışmak akıl işi değil.

Toplam maliyetleri 12 milyon Euro olan bu iki oyuncuyu (Stoch-Krasic) kadro dışına iterek dışlamak hiç değil. Hatta sezon öncesi Emre'yi gönderip, yerine 15 milyon Euro verip Meireles ve M.Topal'ı almak, sonrasında Emre'yi geri çağırmak mantıksızlığın da ötesinde bir iş.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..