Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Galatasaray'dan bir gömlek üstün duruma geldi.

Fenerbahçe Galatasaray'dan bir gömlek üstün duruma geldi.
 

FB ile GS baş başa kaldılar.


Sevgili arkadaşlar biraz da futboldan bu hafta oynanılan ve alınan neticelerden bahsedelim.

Fenerbahçe ve Galatasaray geçtiğimiz haftaya kadar altıncı hafta itibarıyla 6’da 6 yapmış ve 18 puan toplamışlardı. Bu hafta Antalyaspor karşısında deplasman da oynamasına karşın belki de futbol tarihinde atılan ilginç golle 2-1 yenmeyi başaran Fenerbahçe 2 puan farkıyla liderliğe oturdu. Çünkü Galatasaray Eskişehirspor karşısında 1-1 berabere kalarak puan kaybetti.

Şu anda Fenerbahçe’nin 21, Galatasaray’ın da 19 puan var.

Şunu iddia edebilirim ki bu sene yarış Fenerbahçe ile Galatasaray arasında kıran kırana geçecek. Hele kendi aralarında yapacakları maçlarda şampiyonluğu etkileyecek.

İşte budur yarış.

Tabı 2005-2006 sezonunda olduğu gibi yarış başladı ve öyle devam ediyor ve o sezonda son yılların en yüksek puanı toplayan iki takım olmuşlardı 34 maçlık periyot sonunda.

Bu hata itibarıyla ilk puan kaybeden Galatasaray oldu. Bu Fenerbahçe’de olabilirdi. Galatasaray’ın hiç bir maçını izlemedim. Ama geçen haftada ki Kasımpaşa maçında bir düşüş yaşadıkları aşikârdı. Zaten de Fenerbahçe futbol oynamıyor ama kazanmasını biliyor. Buda Daum’un lig şampiyonluğa odaklandığını ve elinden geldiğince kazanmak için çaba sarf ettiğini görmekteyiz.

İçimden gelen bir ses şunları söylüyor. Daum 2006 yılının acısını Galatasaray’dan çıkartacak. Şöyle ki halen o senenin acısını içinde hissediyor Daum. Bu Fenerbahçe için olumlu bir sinyal. Ki öyle olmasını umuyorum. Kaldı ki bu hırsı ile Fenerbahçe’yi bu sene şampiyon yapacak gibi. Benden söylemesi.

Bu hırs belki takımı olumlu yönde şöyle böyle göze hoş gelen bir futbol oynatmıyor. Belki Galatasaray’dan az gol attık ancak 7 maçlık periyotta en az gol yiyen bir takım hüviyetinde Fenerbahçe. 3 gol yemişsiz. Bu da savunmaya önem veren ve güvendiği futbolcularla sonuca dayalı bir oyun kurduğunu anlıyoruz.

Galatasaraylı kardeşlerim üzülmesin. Sizler ne yaparsanız yapın istedikleri kadar futbol oynasınlar futbol bir sonuç oyunudur. Bende isterim ki iyi oynayan kazansın. Ama Daum her nedense planlarını 3 puan üzerine kurmuş. Tabi şehirci para veriyor ve futbol izlemek istiyor. Daum iyi futbol oynattırabilirdi. Ama sonuç olmadıktan sonra ben ne yapayım o futbolu. Galatasaray o tempoyla bakalım kaç maç dayanabilecek. Belli bir periyottan sonra bir inişe geçeceği muhakkak. Birde Avrupa Kupaları var. Her tempoda oynamak ve galibiyet serilerini yakalamak inanın çok zor. Elbette bir gün o düşüşü yaşayacaktı Galatasaray. Be kaldı ki bu hafta Galatasaray’ın Eskişehirspor karşısında yaşadığı düşüşü yaşadık. Futbol oynayamayabilirsiniz ancak o günü kurtarma adına gereken golü atacak futbolcunuz orada olmayınca hiçbir ise yaramaz. Bazen de Arda’da ise yaramaz. Ama Fenerbahçe’de var öyle bir futbolcu. Adı Semih Şentürk.

<ımg src="http://gallery.kokteyl.com/Contents/photos/200909/26/2487bb900f0847b8b54829727c9bb018_m.jpg">

Resim: Semih Şentürk

Daha ligin başındayız. Daum aklına takmış lig şampiyonluğuna. Biliyorum. Galatasaray’da inatçı. O da vagonun lokomotife takıldığı gibi arkamızdan gelecek. Hep bu tempo ile gidemeyiz ya. Karşımıza yükseltiler çıkacak. Vites küçülteceğiz yeri geldiğinde. Fenerbahçe puan kaybedecek ama öyle görünüyor ki galip gelmesini biliyorsa eğer futbol oynamasa da olur.

Fenerbahçe’ye ve Galatasaray’a şimdiden başarılar.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..