Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe İzmir çimlerine gömüldü !..

Fenerbahçe İzmir çimlerine gömüldü !..
 

Türkiye Kupası, yeniden ve yine Karakartal'ın. Kupa kartala Uçtu. Ferbahçe 26. kez kahroldu...


Akşam çok keyifliydim. Herhalde benim gibi tüm Beşiktaşlılar da keyifliydi. Ne maçtı ama !.. Her ne kadar ben maçı Beşiktaş’ın alacağına inanıyordum ama hani o futbol şeytanı bazen şaşırtıyor ya oyuncuları, yine kafamda bir acaba vardı !.. Malum birkaç hafta önce Fenerbahçe’ye kendi sahamızda 2-1 yenilmiştik. Üstelik maçı alabilecekken !...

Fakat 6. dakikada gelen gol, acabaları ve endişelerimi sildi attı. Yusuf Fenerbahçe ceza sahasını darma dağın etti. Fenerbahçe biraz dağılmaya başladı. Yirmi dakika sonra gelen Fenerbahçe golü tekrar bizi sıkıntıya soktuysa da, sonradan gelen goller, maçın adını koymuştu. Maç çok daha gollü bile bitebilirdi. Beşiktaş’ın direkten dönen şutu, Bobo’nun %250’lilik gol fırsatını değerlendirememesi, Toroman’ın isabetsiz şutu vs. en az 2–3 net posizyonu da harcadı Beşiktaş. Maçın birkaç adamı vardı. Bobo bunların başında geliyor ama Yusuf’un çabası, katkısı ve takımı ateşlemesi unutulmamalı. İşte 3. golden sonra bu yazıya şu başlığı atacaktım aslında!

“Fenerbahçe 4 kere Yusuf Yusuf “

Netice itibari ile maçı bir kez daha izleyince, yukarıdaki başlığı atmanın daha iyi olacağına karar verdim. Öyle değil miydi? Fenerbahçe gerçekten İzmir’in çimlerine gömülmedi mi ?

Türkiye kupalarında alışagelmiş bir olay var. Bir kazaya kurban gitmezse, Beşiktaş bu kupayı kimseye bırakmıyor kardeşim. Yedi kere müzesine götürdüğü Türkiye Kupaları için, müzesinde bu kez sekizincisi yerini ayarlaması ve oraya dikmesi gerekiyor şimdi.. O iş kolay !.. Kupanın bir de daha ilginç bir tarafı var ki, o da neredeyse kupanın bir kulpundan tutmuş olan Fenerbahçe’nin 26. yılını da kupasız geçirecek olması. Nitekim, sarı-lacivertli takım en son olarak kupaya 1982-83 sezonunda görmüşler. O günden bugüne kupa sukut-u hayal oldu onlar için !..

Maç çok güzel bir havada oynandı. Zemin, türübün gerçekten harikaydı. Hakem de maçı iyi yönetti. Ancak, Fenerbahçe’nin hem de güzel olan ilk golünü atan Guizza’nın sahtekârlığına 90+2’de penaltı diyen hakem az daha maça gölge düşürüyordu. Yan hakemin çok iyi görüş alanında olan bu pozisyonu, sanırım yan hakem out olarak karar verdi ama orta hakem penaltı dedi. Bu hiç hoş bir durum olmadı. Spiker ve yorumcular bile pozisyonun çok net olduğunu, penaltıyla alakası olmadığını söylediler. Beşiktaşlı Hakan, Guiza düşmeden önce yatarak topa müdahale ediyor. İspanya’lı ayaklarını Hakan’a çarptırarak düşüyor ve hakem’de bu oyuna alet olarak Penaltı veriyor.

Her ne kadar sonuç değişmediyse de, hakem Bünyamin Gezer, Guizza’nın sahtekârlığına hakem seyirci kalarak, sarı kart göstermesi gerekirken penaltı veriyor ve o da bu sahtekarlığa ortak oluyor. Anlaşılan, Fenerbahçe’nin 4–1 yenilmesine orta hakemin içi el vermedi.

Ne diyelim ? El ile gelen düğün bayram !..

Beşiktaş bir kez daha kupa şampiyonu. Kupa bir kez daha karakartal’ın. Sevinmek en doğal hakları. O da bugüne kadar. Sonra her şey unutulmalı ve hafta sonu oynanacak maça yoğunlaşıp, konsantre olunmalı. Çünkü puan kayıplarının telafi edilmeyeceği maçlar bu maçlar ve her an bir kırılma yaşanması muhtemele maçlar. Karakartal bu maçı kaybederse, şampiyonluk umutları çöpe gider. Zira, Sivas ve Trabzon kapıda bekliyor. Her an liderliği ikisinden biri alabilir.

Beşiktaş bu kadar aptal olmamalı. Henüz her şey bitmiş değil. Bence, her şey son haftaya kalacak. O güne kadar disiplinli ve inançlı bir şekilde maça çıkıp, dün akşamki gibi oynanmalı. Buna Fenerbahçe dayanamadıysa, diğerleri hiç dayanamaz !..

Haydi Beşiktaş, bize şampiyonluğu tattır ve sokaklara dök !..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..