Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Lig aşkına, Kadıköy de ite kaka..

Fenerbahçe Lig aşkına, Kadıköy de ite kaka..
 

milliyet.com.tr


Kadıköy, Saraçoğlu, o büyülü ortam, orda futbol oynamak, Fenerbhçe’yi seyretmek ayrı bir güzel, rakiplerin seyircinin boğucu baskısı, tezahüratı, ayaklarının birbirine dolanıp, iki pası bir araya getiremediği, kısacası Fenerbahçe karşısında nakavt olmuş boksör gibi sahaya havlu atarlardı.


Ama bu sene Aregones ile yapılan transferle ile sıradan bir takım gibi, ne zaman galip gekeceği, ne zaman mağlup olacağı belli olmayan, uyum içinde olmayan, basmayan, pas hataları ayyuka çıkmış, fenerbhçe ruhunu hissetmeyen futbolcu ve hoca ile maalesef tabiri caiz ise ite kaka giden bir takım görünümünü kazandı.


İşte bu akşamda Eskişehirspor karşısında, aynen bu yazdıklarım gibi oynayan bir takım vardı.Halbuki, maç mabed de, Saraçoğlu’nda, seyirci her zamanki gibi, ” hep destek tam, destek” sloganı ile bu Fenerbahçesine sahip çıkmak için elinden geleni yapıyordu.


Belki bu maçlar artık puan maçları, sadece alınan üç puanlar açısından çok önemli, belki kötü futbola bir mazeret olabilir, stres en üst seviyede, yapılan hataların artık telafisi yok.


Orta saha bu maçta çok fazla pas hatası yaptı.Bir ara maçın Eskişehirspor’un sahasında oynnıyor sandım. Haftaya belki bu sezonun en önemli derbisini ezeli rakibinle oynayacaksın, en azından evinde iyi bir futbol oynaman gerekir. Eskişehir gerçi özellikle ilk yarı çok iyi bir futbol oynadı, düşme korkusunu ensesinde hisseden bir takım olmasına karşılık son haftalardaki iyi futbol oynamaları ilersi için ümit vermekte..

Belki Eskişehir maçı kazasız atlatılması, belasız diyemiyoruz, çünkü Edu’nun dizinin dönmesi büyük kayıp, derbiye yetişirmi bilinmez ama Edu ve Lugano ile birlikte oynayan Fenerbahçe defansda daha iyi oynmakta, güven vermekte..


Fenerbahçe çok iyi oynamadığı bir maçta üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.Kalan derbi ve diğer maçlarında bakalım nasıl bir performans göstererek bu sezon kötü başladığı liğ de istediği başrıyı elde edebilecekmi? Bunun için bu gün ve diğer maçlarda üstün çaba harcayan Carlos, Alex, kaleciVolkan, Lugano, oklarını boşa atan (bu hafta tam oniki den vurdu) Guiza, Semih ve diğer futbolcular, özellikle yedekler başarıda yada başarısızlıkta baş rol oynayacaklar.


Yönetim ve başkan Aziz Yıldırım, un ve şekerin elinde kalitelisi olmasına karşılık, Aregones den güzel bir helva yemek isitiyor. Haklı olarak..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..