Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Transfer Çalışmaları

Fenerbahçe'nin Transfer Çalışmaları
 

2013 - 2014 sezonunu Şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe; bu sezondan çok daha fazla öneme sahip gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapmaya başladı.

Kulüpten yapılan açıklamalara bakılırsa yeni sezon açılışı olan Temmuz'un ilk haftasına kadar tüm transferlerin tamamlanması bekleniyor.

Gelecek sezonun ne denli öneme sahip olduğu aşikar. Öncelikle gelecek sezonu lider kapatmak, 20. şampiyonluk yani 4. yıldız anlamına geliyor. Bu da ezeli rakip karşısında önemli bir prestij demek. İkinci husus ise Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak katılmak ve bu sayede ciddi bir gelirin kulüp kasasına girmesini sağlamak.

Bu sebeple gelecek sezonun kadro planlamasını Haziran sonuna kadar tamamlamak şart. Ayrıca rakiplerin de kadro kalitesinin artıracağı düşünüldüğünde, gelecek sezonun muhakkak ki bu sezondan daha zorlu şartları da beraberinde getireceği malum. 

Ersun Yanal'ın bu sezon kazanılan Şampiyonluktaki katkısı kesinlikle yadsınamaz. Belki takım çok çok iyi durumda değildi, hatta rakiplere nazaran kötünün iyisi olduğunu kabullenmek de rehaveti yaşamaktan çok daha iyidir.

Rakiplerin formsuzluğu Ersun Hoca'nın işini kolaylaştırmış olabilir, ancak Ersun Hoca'nın başardığı bir şey var ki; temelde kendi kurgusuna uzak, Aykut Kocaman'ın yürüyen takımını, sezonun bir çok maçında çıkabileceği en üst performansa ulaştırarak, göze hoş gelen ve aynı zamanda bunu sonuca da yansıtabilen bir takım haline getirdi.

Fenerbahçe Yönetimi şampiyonluk rehavetine çok fazla kapılmadan takıma, Ersun Yanal'ın oynatmak istediği sisteme uygun, daha aktif ve daha kaliteli oyuncularla takviyeler yapmalı. Tabi bu planlamayı yaparken gelecek sezon uygulanacak 5+3 yabancı kuralını da gözardı etmemek gerekir.

Öncelikle takımın kadro kalitesini artırmak adına elden çıkarılması gereken yerli ve yabancı oyuncuları belirlemek, bazı bölgelere ise özellikle yerli alternatifler bularak kadro derinliği sağlamak gerekir. 

Kadroda düşünülmeyen Krasiç - Yobo, mevsimlik performans gösteren Kadlec - Cristian - Holmen ve istenilen kaliteden uzak Selçuk Şahin - Mehmet Topuz - Serdar Kesimal ile yolların ayrılması, hatta alıcısı bulunursa Meireles'in de elden çıkarılarak Gökhan İnler gibi yerli statüsünde oynayacak bir oyuncunun yerine ikamesi gerekli.

Son günlerde gündemde olan Diego Ribas transferinin de takıma yararı olacağı düşüncesinde değilim. Diego'nun yeteneğini kabul ediyorum ancak devamlılığı olan bir takım oyuncusu hüvviyetinde değil. Onun yerine genç, dinamik ve yeteneği tartışılmaz olan Kevın Kampl'ın transfer edilmesi daha akılcı olur.

Yine defans ve orta alan hattına kaliteli yerli takviyeler de yapılmalı. Jimmy Durmaz orta alana kesinlikle dinamizm getirecektir. Hatta Erkan Zengin de sol açığa iyi bir alternatif olur ve Sow'u oradan kurtarır. Ayrıca sezonun en iyi performansını sergileyen Caner'i de kaybetmemek gerekir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..