Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı Alamamasının Nedeni: Mersin İdman Yurdu Efsanesi

Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı Alamamasının Nedeni: Mersin İdman Yurdu Efsanesi
 

Fenerbahçe’nin tam yirmi sekiz yıldır Türkiye Kupası’na hasret olmasına herkes kendince bir bahane buluyor ama bunlardan belki de en enteresanı Mersin İdmanyurdu efsanesi.

Rivayete göre 1982-1983 sezonunda kupa finalinde karşılaşan Mersin İdmanyurdu ve Fenerbahçe bir anlaşma yapmışlar. Bu anlaşmaya göre kırmızı lacivertliler kupayı Fenerbahçe’ye verecek, Fenerbahçe de ligdeki maçta rakibine yenilerek onun ligde kalmasını sağlayacakmış.

Bilindiği gibi Fenerbahçe o sene iki ayaklı kupa finalinden sonra gülen taraf olurken iki takımı ligin son haftalarında karşı karşıya getiren maçı da 3-0’lık skorla kazanmıştı. Mersin ekibi ise aynı sezonda Beşiktaş ve Galatasaray’ı mağlup etme başarısını göstermesine karşın averajla ve dramatik bir şekilde lige veda etmişti.

İşte bu olayların sonucunda efsanecilerin iddiaları patlak veriyor: sözünde durmayan Fenerbahçe bir daha Türkiye Kupası’nı asla kazanamayacak; ta ki Mersin İdmanyurdu Süper Lig’e çıkana kadar!

Bu hikâyeye inanmak elbette imkânsız. Zira her şeyden önce iki kulübün başkanından futbolcularına kadar böyle bir anlaşma yapması mümkün değil ve kimsenin böyle bir işe soyunacağına asla ihtimal vermiyorum. Kaldı ki, öyle bir şey olsa bile bu işte taraflardan birinin zarar görmesinden bahsedilemez çünkü yapılan iş zaten baştan bir hile.

Gerçi son altı sezonda tam dört final oynayan ve bunların tamamını kaybeden Fenerbahçe için Türkiye Kupası’nda futbol dışı unsurlardan bahsetmemek elde değil fakat sanıyorum daha iyi denemeler yapmak lazım.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..