Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Taraftarı "İstifa" Dedi, Geriye Dönüş Yok

Fenerbahçe Taraftarı "İstifa" Dedi, Geriye Dönüş Yok
 

  • Türkiye’de hiçbir teknik direktöre verilmeyen şans Aykut Kocaman’a verilmiştir. Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’nin başındaki aktif teknik direktörlük serüveninde, üçüncü yılının başındayız ve geride kalan zaman dilimine baktığımızda, hiç de azımsanmayacak bir şansın Aykut Kocaman’ın kucağına bırakıldığını söyleyebiliriz.
  •  
  • Peki ama Aykut Kocaman bu zaman dilimi içerisinde, kendisine verilen şansı kullanabildi mi? Veya kamuoyunu geleceğe ilişkin planlarında ikna edecek her hangi bir güven verici adım attı mı? Her şey ortada… Fenerbahçe top oynamıyor. Ne yaptığını bilmez bir şekilde sadece basit birkaç pas yapmaya çalışan bir takımdan başka hiçbir şey göremiyoruz sahada. Fenerbahçe Aykut Kocaman döneminde, sadece Alex’in zekâsı ve becerileri sayesinde, Emre’nin çalışkan ve mücadeleci kimliğiyle sonuç elde eden bir takımdı. Ayrıca Stoch gibi bir futbolcu elinde vardı Aykut Kocaman’ın ve Stoch, gerek bir önceki sezon olsun ve gerekse de geçtiğimiz sezon olsun, takıma ciddi anlamda katkılar sunmuş bir futbolcuydu. Ne var ki Aykut Kocaman, bu üç futbolcusunu takımdan soğutmak için her yolu denedi. Emre takımdan ayrıldı, Alex takımdan ayrıldı ve muhtemelen Stoch’ta sezon ortasında takımdan ayrılır.
  •  
  • O halde sormak icab ediyor… “Neden Aykut Kocaman bu futbolcularla istenilen seviyede ilişkiler kuramadı? “Neden bu futbolcular hiç de ahlaki olmayan nedenlerden ötürü takımdan ayrılmak durumunda kaldılar?” “Bir teknik direktörün temel hedeflerinden birisi futbolcularıyla sağlıklı zeminlerde ilişkiler geliştirmek değil midir?”
  •  
  • İzlediğim kimi televizyon programlarında Alex’in alehinde konuşanlarda var. Özellikle dün akşam izlediğim bir programda, gerek Gürcan Bilgiç, gerekse de Atilla Gökçe Alex’e ilişkin ve Alex krizine ilişkin bir takım görüşler ortaya koydular ama ilginçtir, bu görüşleri insan dinlediğinde “Pes” demek zorunda kalıyor. Güya Alex ahlaki davranmamış… Ne yapmış Alex? Kasımpaşa maçında oyundan alındıktan sonra, takım gol yiyince gülmüş… Twit mesajları atarak hocasına eleştiriler yöneltmiş.  Ne büyük bir kabahat!
  •  
  • Aykut Kocaman teknik patronluğa geçtiğinden beri yaptığı hataları eleştirmekten bi hal olduk. En nihayetinde aklı başında her futbolcu Aykut Kocaman’ın yanlışlarına isyan eder. Tıpkı Emre’nin isyanı gibi… Bizler ekrandan maçları izlerken Aykut Kocaman’ın hataları karşısında saç baş yoluyoruz, saha da emek veren futbolcu ne yapsın?  
  •  
  • Futbol dünyası endüstriyel bir karaktere büründüğünden beri, bu dünya içerisinde ahlâki davranışlar aramak gülünç oluyor. Futbolcudur bu gelir gider. Bir Alex gider, bir başka Alex gelir… Lakin bizim kuşağımız da takım tutmanın gerekçeleri vardı. Bizler Cemil Turan’ın, Selçuk Yula’nın, Alparslanların zamanında bu takıma gönül verdik. Yöneticisi kimdi bilmezdik. Teknik direktör kimdi, bilmezdik. Bir takıma taraftar kazandıran, o takımın futbolcularıdır. Herkesin hayranlık duyduğu futbolcular vardır ve o futbolcular sayesinde takımlar taraftar toplar. Rıdvan, Oğuz, Aykut sayesinde bu takım ne kadar taraftar toplamıştır. Ha keza Okocha zamanında bu takıma gönül veren ne kadar çok taraftar olmuştur. Aynı şey Alex içinde geçerlidir. Bu takıma Aziz Yıldırım’dan daha fazla taraftar kazandırmıştır Alex. En basit örneği kızım… Belki bu gün takım tutan bir çocuk değil ama Fenerbahçe’de bir tek Alex’in adını bilir, başka da kimsenin adını bilmez.
  •  
  • Alex’in üzerinde neden durduğumu anlatabildim sanırım…
  •  
  • Bir süre daha, “Alex’ten önce, Alex’ten sonra” konuşmaları yapacağız. Ve görünen o ki, Aziz Yıldırım’ın ve Aykut Kocaman’ın, Fenerbahçe’nin başındaki ömürlerinin sonu geliyor. Çünkü Fenerbahçe taraftarı, Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde bir kez dahi Aziz Yıldırım’ı istifaya davet etmedi. Ama Alex’in takımdan ayrılmasından sonra Aziz Yıldırım taraftar tarafından istifaya davet edildi. Bu kadarla kalınmayacak elbette… Çünkü Fenerbahçe göz dolduran ve umut veren bir futbol oynamıyor. Hâl böyle olunca, istifa sesleri daha gür bir sesle dillendirilecek. Ve bir kez taraftarın diline bu laf girmesin, o laf o dilden kolay kolay çıkmaz.
  •  

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..