Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Viktoria Plzen'i narkozladı (Viktoria Plzen 0-1 Fenerbahçe)

Fenerbahçe Viktoria Plzen'i narkozladı (Viktoria Plzen 0-1 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında, Çek ekibi Viktoria Plzen'i deplasmanda tek golle geçerek, Kadıköy'deki rövanş için büyük avantaj sağladı.

Viktoria Plzen: Kozacik, Reznic, Prochazka, Rajtoral, Cisovsky, Horvath, Darida, Kovarik, Kolar (Hejda), Duris (Fillo), Bakos (Tecl)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, M.Topal, Selçuk, Cristian, Kuyt, Sow (Caner), Webo (M.Topuz)

Viktoria Plzen takımı maça hızlı ve baskılı başladı. Fenerbahçe ilk 10 dakika kendi yarı sahasından çıkmakta oldukça zorlandı. Ancak sahaya daha defansif bir kadroyla çıkan Fenerbahçe, bu dakikadan itibaren oyunu soğutarak, hem orta alanda topa hakim oldu hem de oyun kontrolünü ele geçirdi.

Özellikle bu sezon oynadığı maçlarda, orta alanda abartılı düzeyde yaptığı kısa paslaşmalarla taraftarının dahi tepkisi çeken, seyir zevkini bozan takımın bu yapısı, Plzen deplasmanında işe yaradı. Napoli ile oynadığı maçlarda hızlı ve etkili paslarla rakibini bozan, kontra ataklarla gol arayan Çek ekibi, Fenerbahçe'nin sakin oyunu karşısında narkoza uğramışcasına etkisiz kaldı.

Hatta dakika 38'de Volkan'ın pres altındaki Selçuk'a gönderdiği gereksiz pasa kadar etkili olamayan ev sahibi; Rajtoral'in vuruşunda direği geçemedi. Üst direkten dönen topu da Duris kaleye göndermek istedi, maçın en etkili isimlerinden Gökhan'ın müdahalesi bizlere nefes aldırdı.

Volkan'ın işgüzarlığının yanısıra Yobo da bu akşam gereksiz riskler alarak defans hattını zor durumda bıraktı. Çoğunlukla bireysel hata ve adam kaçırma konusunda vukuatlı olan Bekir ise maçı hemen hemen hatasız tamamladı. Ayrıca rakiplerine yakın pres uygulayarak ev sahibi ekibe göz açtırmadı.

Orta alanda Mehmet Topal takımın en fazla top kaybı yapan oyuncusuydu. Topu kontrol etmeden atmak istediği paslar genelde yerini bulmadı. Özellikle ilk yarıda rakip kaleye gönderdiği gereksiz şutlarla takımın ofans etkinliğini zayıflattı.

Selçuk savunma hattının yükünü elinden geldiğince hafifletti. Ancak ileriye ve ters kademeye çıkarmak istediği topların süratini ayarlamakta zaman zaman sıkıntı yaşadı. Cristian ise hareketli oynadığı maçın kısa bölümlerinde rakip savunmayı zorladı, ancak maçın genelinde yine kaçaktı. 

Fenerbahçe'nin, ileri uçtaki Webo-Sow ikilisine öldürücü ara pasları atacak hareketli bir oyuncuya ihtiyacı var. Ama bu oyuncu kesinlikle Cristian değil Salih Uçan'dır. Ancak bu şekilde gol problemi çözülebilir.

Ziegler, solda işin savunma tarafını iyi götürmekle birlikte, sağ tarafta Gökhan'ın yaptığı bindirmeleri yapamadı. Gökhan; Sow ile birlikte maçın en etkili ismiydi. Rakibin sol koridorunu maç boyunca gitti geldi. Maçın tek golünün de hazırlayıcısıydı.

Sağda Kuyt maç boyunca iyi mücadele etti. Ancak 42. dakikada Sow'un pasında, kaleye 1 metre mesafeden topu dışarı göndererek zoru başardı. Maçın tek golünü atan Webo ise Sow ile birlikte yine çok uyumluydu.

Ancak Sow yine bambaşkaydı. Sağda, solda, ortada nerde olursa olsun top ayağına çok yakışıyor. Topu, kramponun ucuyla yaptığı küçük müdahalelerle kontrol ediyor, rakiplerini yürüyerek dahi geçiyor.

Yine "kendi sahasında yenilmiyor" denen bir takım karşısında deplasman galibiyeti ile tur için büyük avantaj yakalayan ve maçın genelinde temkinli ama rakibine nazaran iyi mücadele eden, galibiyeti sonuna kadar hakeden takımımızı yürekten kutluyorum.

Teşekkürler Fenerbahçe...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..