Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerhahçe-R.Madrid-Chelsea_İnter

Fenerhahçe-R.Madrid-Chelsea_İnter
 

Fenerbahçe


Türkiye' de insanları paçalarından aşağı çekme kültürü vardır. Hep biz yükseklere çıkalım başkaları aşağıda kalsın isteriz. Bizden yüksektekileri sevmeyiz, bizden aşağıdakileri küçümseriz. Sadece kendimiz için yaşarız. Bizden daha zenginleri sevmeyiz, çünkü onları kendimizden daha yüksekte görürüz. Fakirler daha makbuldür bizim için. Fakirlerin yanında mutlu hissederiz kendimizi.

Bu duygular futbol seyircisine de yansımış durumda. Bir grup taraftar var ki zengin takımlara düşman. Bu grup futbol taraftarlarının çok büyük bir kısmını oluşturuyor ama en tipik hali Galatasaray seyircisinde mevcut. Galatasaray seyircisi kendini fakir, Fenerbahçe' yi zengin olarak görür. ( Halbuki Galatasaray' ın malvarlığının 800 milyon dolar olduğunu ve Türkiye' nin en zengin takımının Galatasaray olduğunu çok iyi biliyorum ama onlar kendilerini fakir fukara edebiyatı yapmaya adadıkları için, bir zaman sonra fakir olduklarına kendileri de inandılar.) Yani onlar için Fenerbahçe=zengin=düşman mantığı vardır. Fenerbahçe' nin süper transferlerle sezona başlayıp çok başarısız olması Galatasaray seyircisini çok mutlu eder. Galatasaray taraftarı Chelsea' yi sevmez genelde. Çünkü zenginler. Real Madrid' i de sevmezler ve Real Marid' in dünyanın en iyi futbolcularını alıp çok başarısız olmasından inanılmaz bir zevk alırlar. Bu takımlara İnter' i de ekleyebiliriz.

Halbuki insan hakedenin hakettiğini almasını desteklemesi üzerine programlanmış değil midir. Fıtratımızda yok mudur bizim adalet duygusu? İnsanların başarılı olmasını istememiz gerekmez mi biz de birşeyleri başarmaya çalışıyorsak? Sizin adalet anlayışınız en iyi kadroyu kurani en iyi futbolcuları alan takımın şampiyonluğunu desteklemeseniz bile sempatiyle karşılamanız onu da yapamıyorsanız en azından düşman olmamanız gerekmez mi? Kötü birşey mi güçlü olmak? Kendinizi aciz hissettiğiniz için mi güçlüleri sevmezsiniz? Kendi özürünüzü mü örtmeye çalışıyorsunuz başkalarının başarısızlıklarından zevk alarak? Bu davranışı kendinize yakıştırabiliyor musunuz?

Bırakın en iyi kadro Fenerbahçe'de ise Fenerbahçe şampiyon olsun. Bırakın Abramoviç gibi bir başkanları varsa Chelsea şampiyonlar Ligi Şampiyonu olsun. Bırakın C.Ronaldo'yu Kaka'yı alabiliyorlarsa Real Madrid başarılı olsun. Onların başarısız olması sizi başarılı yapmaz.

Bu takımların taraftarı olun demiyorum, desteklemeniz de gerekmez, sempati de duymayın ama nefret etmeyin. Buna hakkınız yok. Bu takımların gücüne saygı duyun.

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..