Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '14

 
Kategori
Oyunlar
 

FIFA 15 demo

FIFA 15 demo
 

Yine bir sonbahar yine yeni bir fifa… 99’dan beri takip ediyorum bu seriyi ve gösterdiği gelişimi hayranlıkla izliyorum. Her sene üstüne yeni bir şeyler ilave ederek bu kadar yıldır ivme kaybetmeden devam edebilen başka yapım var mı bilemiyorum doğrusu. Dün itibari ile yayınlanan ve EA Sports serverlarında uzun kuyruklara ve tıkanmalara neden olan demo versiyonu oyun hakkında bizlere iştah kabartıcı bir ön lezzet sunuyor.

Demoya girdiğinizde sizi direkt olarak Anfield Rod stadyumunun merdivenlerinde karşılıyorlar. Sahaya girince muhteşem bir ambians göze çarpıyor. Atmosfer tek kelime ile büyüleyici. Eğer bir futbol tutkunuysanız etkilenmemeniz elde değil. Liverpool takımının stadında oynuyoruz tüm maçlarımızı çünkü demoda tek stadyum mevcut. sahadaki çimlerden, futbolcuların dalgalanan saçlarına, formaların kırışıklık efektlerine kadar her şey o kadar gerçekçi hazırlanmış ki biz de ayakta alkışlamak düşüyor tabi ki. Tüm bu görseli bizlere sunan İgnite engine geçen sene Ps4’te görücüye çıkmış pc tarafında ise boy göstermemişti. Bu yeni ve next-gen motor sayesinde maçları sanki tv den canlı yayın izlermişçesine oynuyorsunuz. Özellikle de yağmur efektini açtığınızda görsellere doyulmuyor. oyuncuların topa kayışları esnasında sıçrattıkları sular neredeyse birebir hazırlanmış. Güneşli bir günde maça başladığınızda pırıl pırıl olan saha maç ilerledikçe oyuncuların ayak izleri ve topa müdehale esnasındaki çime sürtünmeleriyle maç sonuna doğru izlerle doluyor. Oyuncuların birbirlerini itip kakmaları, topu kapmak için mücadeleleri, hava topuna yükselmeleri çok gerçekçi ve akıcı olmuş. Kalecilerin topla olan münasebetleri ve gelen şutlara verdikleri tepkiler de oldukça geliştirilmiş diyebilirim. Tabi ki bu daha demo versiyon olduğundan oyun çıktığında her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorum.

Demo da oynayabileceğiniz takımlar arasında Liverpool, Chelsea, Manchester City, Borussia Dortmund, Napoli, Paris St. Germain ve Boca Juniors yer almakta. Demoda karşılaştığım tek ve en büyük sorunsa tuş ayarlarının değiştirilemiyor oluşuydu. Aslında oyunnun içinden tuş ayarlarını kendi isteğinize göre yapabiliyorsunun ancak bir sorundan ötürü custom ayarlarınız kaydelilemiyor ve konfigürasyon kendisini sıfırlıyor. Bu sorunun oyunun full versiyonunda düzeleceğini tahmin ediyorum. Game padiniz varsa sorunsuz oynuyorsunuz ama klavyeden oynayacaksanız Ea’nın saçma tuş konfigürasyonuna mahkumsunuz.

Bence oyun tek kelimeyle süper olmuş fakat şunu da unutmamak gerekir ki bu sene Pes 2015 de oldukça iddialı geliyor. 16 Eylülde Pes 2015 demo çıktığında onu’da inceleyip aradaki farkları beraberce kıyaslayabiliriz elbette. Lakin bu yıl Fifa kendini öyle bir aşmış ki Pes’in işi biraz zor olacağa benziyor. Yeni bir yazıda görüşünceye kadar hoşçakalın.

Hakan KAYA

 
Toplam blog
: 23
: 289
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

1977 Malatya doğumluyum. ilk orta ve lise eğitimimi Bursa'da tamamladım. Dumlupınar Üniversitesi ..