- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fındıklı Kek tarifi

fındıklı kek
Kullanılacak Malzemeler:
Yarım su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı ayçiçeği yağı,
2,5 su bardağı un,
2 çorba kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
1,5 çay bardağı dövülmüş fındık içi,
1 paket kabartma tozu.
Pişirme süresi: 25-30 dakika 175 derecede önceden ısıtılmış fırında.
Fındıklı Kekin Yapılışı
Derin bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine 1 su bardağı toz şekeri alın.
Şeker eriyip yumurtalar köpükleşene kadar mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı ayçiçeği yağını, yarım su bardağı sütü,2,5 su bardağı unu, 2 çorba kaşığı kakaoyu,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ilavesiyle çırpma işlemine devam ediniz.
Son olarak 1,5 çay bardağı dövülmüş fındık içini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
Fındıklı kekinizi 25-30 dakika önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
Kekiniz piştikten sonra fırından alıp ılımaya bırakın.
Daha sonra dilimlere ayırıp servis tabaklarına aktarıp servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/findikli-kek/