Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '15

     
    Kategori
    Yemek - Mutfak
     

    Fındıklı Pasta tarifi

    Fındıklı Pasta tarifi
     

    Fındıklı Pasta


     Merhabalar sevgili Milliyet Blog okuyucuları,

    Bugün size oldukça pratik ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum. Hazırlanışı oldukça basit olan bu nefis fındıklı pastanın tadı uzun süre damağınızda kalacak. Umarım beğenirsiniz.

    Malzemeler

    Keki için

    3 adet yumurta

    2 su bardağı un

    2 su bardağı toz şeker

    1 paket hazır çiğ krema (125 ml’lik paketlerde)

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya


    İkinci kat için

    175 gr margarin

    1 su bardağı toz şeker

    6 yemek kaşığı süt

    1 su bardağı fındık (kavrulmuş ve iri çekilmiş)


    Fındıklı Pasta nasıl yapılır?

    Öncelikle yukarıda kek hamuru için verdiğimiz malzemeleri bir kapta yoğurun.

    İçine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyin.

    Orta boy yuvarlak bir kalıbı yağlayıp içine hazırlamış olduğunuz hamuru dökün.

    Önceden ısıtılmış (10 dakika) 175 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

    Pasta kekiniz fırında pişerken diğer taraftan teflon olmayan bir tavada margarini eritin, üzerine toz şeker ekleyin ve karıştırarak ateşte pişirin.

    Şeker eriyince üzerine fındıklarımızı ekleyip yaklaşık 5 dakika daha pişirin, sonra tavayı ocaktan indirin.

    Fındıklı karışımın içine 6 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştırın.

    Fırından çıkardığımız kekin üzerine hazırladığımız karışımı dengeli bir şekilde yayın.

    Fırının derecesini hiç değiştirmeden pastayı tekrar fırına koyup yaklaşık 15 dakika daha pişirin.

    Pastanızı fırından alıp soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyerek servis edin.


    Afiyet olsun :)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 286
    Kayıt tarihi
    : 27.12.14
     
     

    Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu, Kurumsal İletişim Uzmanı, Duru Deniz'in annesi, a..