- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Fırında bezelyeli uskumru balığı

(5 kişilik)
7 adet taze uskumruyu kesip, tatlı su ile iyice yıkayıp temizleyiniz, ardından da limon ile balıkları iyice ovunuz. Sonra 300 gram mantarı 5 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar kavurunuz, soteleyiniz. Üzerine 1 adet limonun suyunu ve 1 bardak da su ilave ediniz, ardından 1 su bardağı konserve bezelyeyi de ilave edip tüm bu karışımı 1 dakika pişiriniz. Ardından 3 yemek kaşığı unu az miktardaki su ile eziniz ve içerisinede 1 demet dereotunu ve 1 demet maydanosu ilave ediniz. Diğer taraftan , Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu , sonrada unlu karışımı dökünüz. Bunların üzerinede 2 adet limon dilimlerini ve 5 adet defne yapraklarını estetik bir şekilde yerleştiriniz ve hafiften ince tuzu da balıkların üzerine serpiştiriniz. Bu arada daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında veya ızgarada 180 derecede 30 dakika pişiriniz. Afiyet olsun...