- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Fırında Hamsi

süper görünüyor:)
1 kg hamsi (Benim tercihim İnebolu hamsisinden yana )
1 büyük baş kurusoğan (Yemeklik küp küp doğranmış)
1 büyük boy domates
8 dal maydanoz
1 limon
tuz
kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsiler kılçıkları çıkartılarak ayıklanır ve bol su ile yıkanır ve tuzlanır.Tepsiye önce kurusoğanlar serpiştirilir.Üzerine iki tane birbirine yapıştırılan hamsiler sırayla dizilir.Küp küp doğranan domatesler serpiştirilir.Aralarına maydanozlar konulur.Limon dilimleriyle süslenir.Hamsi limon sıkıldığında ben şimdi öldüm desede limon hamsiye çok yaşıyor.1 tatlı kaşığı kekik(isteğe bağlı)zeytinyağı üzerine gezdirilerek dökülür.170 derecelik fırında hafif kızarana kadar tutulur.Yanında bol soğanlı salatayla servis yapılır.Afiyet olsun..
1 büyük baş kurusoğan (Yemeklik küp küp doğranmış)
1 büyük boy domates
8 dal maydanoz
1 limon
tuz
kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsiler kılçıkları çıkartılarak ayıklanır ve bol su ile yıkanır ve tuzlanır.Tepsiye önce kurusoğanlar serpiştirilir.Üzerine iki tane birbirine yapıştırılan hamsiler sırayla dizilir.Küp küp doğranan domatesler serpiştirilir.Aralarına maydanozlar konulur.Limon dilimleriyle süslenir.Hamsi limon sıkıldığında ben şimdi öldüm desede limon hamsiye çok yaşıyor.1 tatlı kaşığı kekik(isteğe bağlı)zeytinyağı üzerine gezdirilerek dökülür.170 derecelik fırında hafif kızarana kadar tutulur.Yanında bol soğanlı salatayla servis yapılır.Afiyet olsun..