Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

22 Kasım '07

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Fırında Hamsi

Fırında Hamsi
 

süper görünüyor:)


1 kg hamsi (Benim tercihim İnebolu hamsisinden yana )
1 büyük baş kurusoğan (Yemeklik küp küp doğranmış)
1 büyük boy domates
8 dal maydanoz
1 limon
tuz
kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsiler kılçıkları çıkartılarak ayıklanır ve bol su ile yıkanır ve tuzlanır.Tepsiye önce kurusoğanlar serpiştirilir.Üzerine iki tane birbirine yapıştırılan hamsiler sırayla dizilir.Küp küp doğranan domatesler serpiştirilir.Aralarına maydanozlar konulur.Limon dilimleriyle süslenir.Hamsi limon sıkıldığında ben şimdi öldüm desede limon hamsiye çok yaşıyor.1 tatlı kaşığı kekik(isteğe bağlı)zeytinyağı üzerine gezdirilerek dökülür.170 derecelik fırında hafif kızarana kadar tutulur.Yanında bol soğanlı salatayla servis yapılır.Afiyet olsun..



 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara