- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında havuç kızartması

Balık, karides, kalamar gibi deniz ürünlerinin yanında fırında havuç kızartması çok iyi gider. Üzerine sarımsaklı yoğurt da ilave edilirse lezzeti bir kat daha artar. Havuç kızartmasını fırında yaparsanız çok uğraşmazsınız, bol miktarda yapabilirsiniz ve tavada kızartma yapmaya göre daha sıhhi olur.
Malzemeler:
1 kilo havuç
Zeytinyağı
İri tuz(kaya tuzu veya deniz tuzu)
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Havuçlar iyice yıkandıktan sonra kabukları bir bıçakla sıyrılır ve tekrar yıkanarak parmak biçiminde doğranır. Havuçlar çok kalın olmazsa fırında daha kolay pişer.
Büyük bir fırın tepsisine havuçlar konularak havuçların yiyeceği kadar üzerine tuz serpilir ve zeytinyağı dökülerek havuçlar harmanlanır.
220 derecelik fırında havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.