- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Fırında mezgit buğulaması nasıl yapılır?

Eti beyaz olup fevkalade kaliteli bir dip balığıdır.
1 veya 1.5 kilogram mezgit balığını balıkçınızda temizlettiriniz ve bir miktar tuz ile tuzlayıp karıştırınız.
2 adet limonu ince dilimler halinde , 3 adet kırmızı domatesi ve 3 adet yeşil sivri biberi halka şeklinde kesiniz.
Fırınınızın siyah emaye kabını zeytinyağı ile (1 çay bardağı) iyice yağlayınız. Balıkları tepsiye dizip aralarına da biberleri yerleştiriniz.
Üzerine 3 adet domates ve 1 adet limon dilimlerini halka şeklinde yerleştiriniz. Ardından tepsiyi alüminyum folyo ile iyice sarınız ve daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 180 derecede 30 - 35 dakika pişiriniz.
Fırınınızdan yanmayan eldiven ile tepsinizi çıkartınız ve ardından servis tabağına alarak yanında da garnitürle birlikte servis yapınız. Afiyet şeker olsun. Kilo yapmasın..
Not: Bu yemeğin yanında mutlaka beyaz taze ekmek tavsiye ederim