Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

01 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Fırında uskumru

5 adet(4 kişilik) uskumru balığı, yukarıdan aşağıya doğru fileto şeklinde kesilir ve su altında iyice temizlenir . Suyundan arındırılması için balıklar, havlu kağıt içerisinde ince tuz ile tuzlanıp temiz bir tabakta bekletilirler. Diğer taraftan, 4 adet patatesi halkalar veya dilimler şeklinde kesiniz. Bu patatesleri, içerisinde 4 çorba kaşığı kadar zeytin yağı bulunan alüminyum veya fırın tepsisinin içerisine yerleştiriniz. Suyu alınmış hafif tuzlu balıkları estetik bir şekilde ön arka olmak üzere patates aralarına yerleştiriniz, gerekirse üzerlerine kekik, kırmızı biber ilave ediniz. Geride kalan 1 bardak yağı balıkların üzerinde gezdiriniz ve balıkların üzerlerine kapanıncaya kadar iyi su ilave ediniz.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, 180 derecede, 30 dakika pişiriniz.. Afiyet olsun..


Not: Balık yemekleri mutlaka sıcak olarak servis yapılmalıdır.... Fırın için bez eldiven kullanınız..

Balıkları, taze olması açısından Kadıköy Balık pazarından temin edebilirsiniz..

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara