Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '16

 
Kategori
Otomobil
 

Ford ve Google "Şoförsüz Araba" için ortak olma yolundalar

Ford ve Google "Şoförsüz Araba" için ortak olma yolundalar
 

 Arama motoru devi Google, Ford ile otonom arabalar için güç birliği yapmayı planlıyor. Reuters'in haberine göre iki şirket şoförsüz araba hayalini gerçeğe dönüştürmek için birleşmeyi düşünüyorlar ve aylardır bu konuda toplantılar düzenliyorlar. 
 
 Google geçen sene şoförsüz araba hayali için kollarını sıvamıştı ve hatta bir konsept araç bile yapmıştı, isterseniz bununla ilgili haberlere ve videolara youtube'dan ulaşabilirsiniz. Fakat şirket konseptini gerçeğe daha yakın bir ürüne dönüştürmenin göründüğü kadar kolay olmadığını farketmiş olmalı ki 100 yılı aşkın süredir otomobil üreten Ford'dan yardım almaya çalışıyor. Sonuçta Ford'un bu konuda bir hayli fabrikasyon deneyimine, üretim bölgelerine ve tedarikçi ağına sahip olduğu bir gerçek. 
 
 Rivayete göre Ford CEO'su Mark Fields, Google'in kurucusu Sergey Brin ile geçen aralık ayının başlarında buluşmuşlar. Şimdilik her iki şirkette konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetse de, tahmin edilen Google'in sadece Ford ile değil, diğer ünlü otomobil markalarıyla da konuyu konuşuyor olması. Anlaşma sağlanması durumunda Ford'un kazancı ise Google'in son birkaç yıldır "Şoförsüz Araba" projesindeki deney araçlarıyla ile topladığı devasa ve paha biçilmez veri. Google'in son bir yıl içerisinde Silikon vadisindeki şoförsüz arabalarıyla yaptığı yaklaşık 1.3 milyon mil (yaklaşık 2.1 milyon km) sonucu topladığı ve işlediği veri ve hatta yazılımı bu sürüş deneyimindeki çığır acicak teknolojiyi piyasaya sürmek isteyen herhangi bir araba üreticisi için tahmin edersiniz ki çok değerli.
 
 İki amerikan devinin bu konuyla ilgili anlaşmaya varılması durumunda ocak ayındaki Consumer Electronics Show (CES)'de resmi duyuru yapicaklari konuşuluyor (6-9 Ocak). Merakla bekliyoruz...
 
 
Toplam blog
: 55
: 1472
Kayıt tarihi
: 15.06.14
 
 

Ceyhun Kirimli lisans egitimini Bogazici Universitesi Molekuler Biyoloji ve Genetik Bolumunde tam..