Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

FSM Köprüsü uf olmuş!

FSM Köprüsü uf olmuş!
 

NE ANLADIN?


Dünya’nın en büyük yolcu ve araç taşıma filosuna sahip İDO, Haziran 2011’de 861 milyon Dolar özelleştirildi. Aralarında Koç Holding’inde bulunduğu 12 şirketler birliği bu ihale ile ilgilendi. İhaleyi Akfen gurubunda dahil olduğu TASS birleşimi kazandı.

Özelleştirmeden 3 ay sonra, Eylül 2011 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı tarafından İDO’nun denizde, karada ve şehir içinde kombine yolcu taşıyabilmesini sağlayan genelge çıkartıldı. (Hatırlatma: Sayın Bakan Binali Yıldırım biyografisinde 1994-1999 yılları arasında İDO Eski Genel Müdürü yazmaktadır.)

Aynı tarihlerde İDO’nun en çok yolcu taşıdığı ve en büyük geliri elde ettiği İstanbul-Yalova güzergahına alternatif olacak ve yerini alacak İstanbul-İzmir Otoyol projesi içerisinde ki İzmit Köprü Geçişi için imzalar atıldı. Köprünün 3,5 yıl içerisinde bitirilmesi konusunda anlaşma sağlandı. (2015 yılında)

Aralık 2011’de İDO araç geçişi ücret tarifelerine %20 ile %130 arasında zam yaptı. Yolcu geçiş ve yiyecek-içecek zammını kullanan hesaplasın!

Şubat 2012’de, 2011 yılının en iyi özelleştirmesi seçilen İDO adına ödülü alan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ödül töreninde İzmit Köprü geçişi hakkında :”…Eğer köprü 6 yılda biterse iyi, 5 yılda (2016 yılında) biterse beklediğimizden daha az gelir elde ederiz.Köprünün bitimi uzadıkça bu İDO’nun gelirlerine olumlu yansır.” açıklamasını yapıyordu.

Sahiden, FSM Köprüsü tadilatı 3 ay mı sürecekmiş?

Ne anladın?

 
Toplam blog
: 43
: 543
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

 İsyancı ruhlu, demokrat, kendi çapında yazar... ..